Kenia

De Reis

In samenwerking met Aart Stigter’s Sport en Gezondheidscentrum organiseert Baobab Marathon Reizen jaarlijks een hardloopvakantie naar het trainingskamp van Lornah Kiplagat in Kenia. Het kamp ligt op grote hoogte en is door Lornah opzet om jonge Keniaanse meisjes een kans te geven hun talent te ontwikkelen onder goede omstandigheden. Lopers van alle niveaus kunnen mee. De reis is volledig verzorgd.

Programma in schema: Dag Programma Datum 1 Vlucht naar Nairobi 7-12-07 2 Middagsafari Nakuru Park 8-12-07 3-9 Verblijf in HATC 9-12/10-15-07 10 Transfer Nairobi 16-12-07 11 Dagvlucht naar Amsterdam 17-12-07

Het programma

Dag 1 We nemen de dagvlucht naar Nairobi. In de avond komen we aan. We worden opgehaald van het vliegveld en naar ons comfortabele hotel gebracht in het centrum van de stad.

Dag 2 Met onze eigen busjes rijden we richting het noordwesten, naar het Lake Nakuru. Bij aankomst genieten we van een lunch, waarna we op safari gaan in het Lake Nakuru park. De leeuwen, giraffen en zebra’s komen soms verrassend dicht bij de auto dus neem je foto camera mee. We overnachten in een prachtige lodge met een zwembad, een waterpool waar het wild komt drinken en een terras met een schitterend uitzicht.

Dag 3 Na het ontbijt rijden we naar Iten, naar het kamp van Lornah. Hier komen we in de ochtend aan en beginnen we met onze hardloopervaring op hoogte.

Dag 4 – 9 Verblijf in het High Altitude Trainings Centre. Aart en Ellen verzorgen elke dag trainingen en die kunnen bestaan uit een loslooptraining, duurlopen, lange duurlopen of intervaltraining op de baan. Er worden lezingen gehouden over o.a. voeding, hartslagtraining en marathonvoorbereiding. Er worden tevens trainingen en wedstrijden georganiseerd waarbij je je kunt meten met lokale Keniaanse hardlopers. Je verblijft in tweepersoonskamers en de kok op het kamp verzorgt elke dag drie uitstekende maaltijden.

Dag 10 Onze hardloopvakantie zit er op. In de middag rijden we terug naar Nairobi. Het is een lange rijdag maar de uitzichten zijn werkelijk prachtig.

Dag 11 In de ochtend worden we naar de luchthaven gebracht voor onze rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Vluchtinformatie: KL565 Amsterdam – Nairobi 10.15 uur – 19.20 uur KL116 Nairobi – Amsterdam 11.10 uur – 19.10 uur

KL = KLM Reissom: per persoon € 1690,-

Inbegrepen: Internationale vluchten rechtstreeks met KLM Amsterdam – Nairobi en Nairobi – Amsterdam, lokaal vervoer per minibus volgens programma, Ticketbelastingen KLM € 165,- per persoon, alle hotel/lodge accommodatie overnachtingen op basis van tweepersoonskamers. Alle maaltijden zijn inbegrepen ( = ontbijt, lunch en diner) met uitzondering van de lunch op dag 2 en de lunch en avondeten op dag 10. Gamedrives en entree voor Nakuru Park. Nederlandse begeleiding. Onbeperkt gebruik van de atletiekbaan, sauna en de goed uitgeruste gym.

Inbegrepen services Aart & Ellen: Aart en Ellen verzorgen twee trainingen per dag. ’s Morgens een loslooptraining en ’s middags een tweede training die kan bestaan uit duurlopen, lange duurlopen of intervaltraining op de baan. Tussendoor kunnen de deelnemers hen altijd consulten met vragen over hun eigen lopen en alles wat daar mee te maken heeft. Ook geven zij een aantal lezingen: voeding bij duursport, hartslagtraining, marathonvoorbereiding etc.e.e.a. wordt afgestemd op de wensen van de groep. Ook kan het zijn dat er besloten wordt vanwege klimatologische omstandigheden een training vroeger of later te laten plaatsvinden. Het definitieve programma wordt ter plaatse bepaald. We houden zoveel mogelijk rekening met alle niveaus, dus iedereen kan gewoon altijd meedoen op z’n eigen niveau. Voor de duurlopen proberen we dan ook niveaugroepen te formeren. We zullen ook een krachtsessie verzorgen, waarschijnlijk gebruik makend van de mogelijkheden in de vernieuwde gym.

Niet inbegrepen: Visum Kenia (50 US$ / € 40, op de luchthaven te verkrijgen). Vaccinaties, verzekeringen, zoals de beste reisverzekering, fooien, overige excursies, overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Eén persoonskamertoeslag. Indien gasten persé een eigen kamer willen, wordt daarvoor een toeslag betaald van € 175,- U heeft dan de gehele reis een eigen kamer. Reizigers die alleen reizen maar niet persé een eigen kamer willen, worden ingedeeld bij een mede reiziger van gelijke sekse en betalen geen toeslag.

Wie zijn Aart Stigter en Ellen Abbringh ? Aart Stigter is oud-atleet en momenteel trainer. Hij was Nederlands kampioen op de marathon in 1994 en was drie maal de eerste Nederlander op de Marathon van Rotterdam. Ellen is een oud-atlete op de korte afstanden en momenteel een gerenommeerd trainster en begeleidster. Samen beheren zij een sport- en gezondheidscentrum in Amerongen.

Informatie Voor boekingen en meer informatie over de bestemming en de reis kan je terecht bij Baobab Marathon Reizen, specials@baobab.nl of telefoon 020 5200242. Wij kennen het kamp en hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van reizen in Kenia. We kunnen je dan ook alles vertellen over inentingen, het klimaat, het visum, verzekeringen, en alles wat je maar kan verzinnen.

Voor informatie over de inhoud van de stage kan je contact opnemen met Aart Stigter’s Sportcentrum, telefoon 0343 461397 of info@sportcentrumaartstigter.nl. Aart en Ellen verzorgen de trainingen en stellen het programma op.

Kort voor vertrek wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier ontmoet je de mede reizigers, de begeleiding, krijg je meer informatie over het programma en kan je nog terecht met je laatste vragen. Hiervoor ontvang je een uitnodiging.

Het Kamp Het High Altitude Trainings Centre (HATC) is een goed verzorgd kamp, op 350 km van Nairobi. Het ligt bovenop de rand van de grote Oost Afrikaanse slenk, op 2400 meter. Vanaf de atletiekbaan heb je dan ook een magnifiek uitzicht. De omgeving is prachtig en leent zich uitstekend om te fietsen of te wandelen. Ook voor niet-lopers is een verblijf op het HATC dus zeer aangenaam.

Hardlopen zit hier bij de bevolking in het bloed. Overal zie je renners op de roodbruine zandwegen. Vrijwel alle internationale Keniaanse toppers komen uit dit gebied, uit de Westerse hooglanden van Kenia.

De kamers zijn eenvoudig maar schoon en voorzien van eigen douche en toilet. De bedden zijn goed en lang. Net als het gehele kamp worden de kamers goed onderhouden.

Internationale topatleten en atletiekselecties bereiden zich vaak in het kamp voor op belangrijke toernooien. De medewerkers van het eigen restaurant stemmen de maaltijden hierop af en de kwaliteit van de maaltijden is dan ook uitstekend te noemen.

Verzekeringen Een reisverzekering is verplicht voor onze reizen. Indien je geen doorlopende reisverzekering hebt, kan je deze afsluiten bij Baobab Marathon Reizen. Je krijgt dan een uitstekende reisverzekering van de Elvia, die goed past bij het type reis wat je gaat maken. De premie bedraagt € 2,60 per dag.

Een annuleringsverzekering is zeer aan te raden. Via Baobab Marathon Reizen kan je een annuleringsverzekering afsluiten. Het is zeer verstandig om dit uit te breiden met een sportblessure clausule, waardoor je de reis kosteloos mag annuleren indien je een blessure oploopt waardoor je niet zou kunnen trainen. Een standaard annuleringsverzekering dekt namelijk niet de kosten van annuleren vanwege een sportblessure. De premie voor een standaard annuleringsverzekering is 5,5 procent van de reissom en inclusief sportblessure clausule 6,5 procent.

Een combinatie van een reisverzekering en een annuleringsverzekering is uiteraard ook mogelijk. Geef het ons door en het wordt voor je geregeld.

Indien je elders al doorlopend verzekerd bent, dan raden we je aan de sportblessureclausule af te sluiten bij je verzekeraar. Wij kunnen niet alleen de clausule afsluiten, dat gaat altijd in combinatie met een annuleringsverzekering.

Inentingen Wij raden je aan om voor een gespecialiseerd advies contact op te nemen met de GG&GD bij je in de buurt. Deze zijn op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Er kan gevraagd worden naar de routebeschrijving.

Belangrijk is daarbij dat het kamp op grote hoogte ligt, op 2400 meter hoogte. Eventuele malaria medicatie zou dus alleen nodig zijn voor de tijd in Nairobi, Nakuru en Naivasha.