Marokko

Lopen in een andere wereld.

De marathon van Marrakech is inmiddels een begrip in Marokko. Deelnemers uit alle delen van de wereld hebben de weg naar Marrakech gevonden. Mede doordat het parcours tot een van de snelste ter wereld behoort. Wil jij ook je eigen record verbeteren, ga dan mee! In januari is het klimaat ideaal, bij de start is het nog fris terwijl in de loop van de ochtend de temperatuur langzaam omhoog klimt tot een graadje of 20. Er wordt naast de marathon tevens een halve marathon en een 5 kilometer loop georganiseerd. Zelfs kinderen kunnen dus meedoen. Wat houdt je nog tegen?

Marrakech

Marrakech is jarenlang de hoofdstad van Marokko geweest. De indrukwekkende, uit leemmortel en kalk bestaande vestingmuren met talloze Spaans-Moorse poorten herinneren nog aan oude tijden. Marrakech was een pleisterplaats voor de karavanen op hun reisroute naar de Sahara. De soukh, in het Nederlands ‘overdekte markt’, is daar nog steeds het levende bewijs van. Vanaf het DJemaa- el- Fna plein begint de wirwar van straatjes waar vele artisanale ambachten te vinden zijn. In de namiddag nemen dansers, muzikanten, slangenbezweerders, apentemmers en verhalenvertellers het plein in bezit. ’s Avonds zijn er de talrijke verlichtte eettentjes die zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Naast het gewone leven heeft de stad ook vele bezienswaardigheden te bieden, zoals de Koutoubia Moskee met z’n koranschool en het paleis De la Bahia. Genoeg te doen dus om de sportieve prestatie met een cultureel bezoek te combineren.

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden: • Hele marathon (42,2 km) • Halve marathon (21,1 km) • Funrun (5 km)

Programma

Dag 1, 26-1-2007 Amsterdam – Marrakech

Dag 2, 27-1-2007 Marrakech, facultatief Cascades d’Ouzoud

Dag 3, 28-1-2007 Marrakech, MARATHON

Dag 4, 29-1-2007 Marrakech – Amsterdam, terugvlucht

Prijzen

€ 545,- per persoon. Deze prijs geldt voor een minimum aantal deelnemers van zes personen. Bij kleinere of grotere groepen is de prijs op aanvraag.

Inbegrepen Vlucht Amsterdam-Marrakech v.v., transfers van en naar de luchthaven per taxi, alle hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamers in een 3 sterren hotel, halfpension. Exclusief een schitterende stedentrip Marrakech.

Niet inbegrepen Facultatieve excursies, overige maaltijden & drankjes, fooien, verzekeringen, vaccinaties, luchthavenbelastingen, entreegelden, startbewijs marathon, vervoer naar de start, finish en pastaparty, persoonlijke uitgaven.

Bijkomende kosten in Nederland: Luchthavenbelasting: € 170,- per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen) Startbewijs: Marathon € 40,- per persoon Halve marathon € 25,- per persoon

Excursieprijzen: Cascade d’Ouzoud – € 30,– per persoon (dagexcursie, 07.00 uur vertrek). Voor deze excursies geldt de prijs voor een minimale deelname van 4 personen. Opgeven bij boeking.

Toeslag hotel Kenzi Farah 4 sterren: € 95,- p.p.

Hotelinformatie: www.diwane-hotel.com – sfeervol hotel – kamers met bad/douche en toilet – minibar – kluisje (tegen betaling) – satelite tv – telefoon – zwembad – verschillende bars en restaurants – in centrum van nieuw Marrakech

Hotel Kenzi Farah 4*: www.kenzi-hotels.com – hotel omringd door weelderige tuin – grote kamers met bad/douche en toilet – minibar – kluisje (tegen betaling) – satelite tv – telefoon – verwarmd zwembad, fitness en beautycenter – tennisbaan – verschillende bars en restaurants – in centrum van nieuw Marrakech

Programma: van dag tot dag

Dag 1

Vlucht naar Marrakech

Je vliegt via Casablanca naar Marrakech, waar je op het vliegveld wordt opgehaald en vervolgens naar het hotel wordt gebracht. Beide hotels liggen in het nieuwe, moderne centrum van de stad. Hier is ook de start van de marathon. Het drukke, oude centrum wat gemakkelijk te bereiken is per taxi of lopend. Taxi’s zijn hier spotgoedkoop. Marrakech is een bruisende stad met een oud en een nieuw gedeelte. In het oude centrum vind je overblijfselen uit een rijk verleden, prachtige paleizen en de grote medina. Hier is het vooral aan het begin van de avond een gezellige chaos van kleuren, geuren en smaken. Het bekende grote Djemaa el Fna-plein is hiervan het middelpunt. Als een onverwoestbare magneet trekt dit plein in de oude stad al eeuwenlang handelaren, acrobaten en verhalenvertellers uit de wijde omtrek aan. Voor zowel Marokkanen als bezoekers, is het plein the place to be. Trommelaars met zwiepende hoedjes en muzikanten met de vreemdste instrumenten verschijnen, terwijl groepjes acrobaten levende torens bouwen. Het plein stroomt helemaal vol bij de etensstalletjes met hun rokende barbecues. Overal gaan lichtjes aan wat vanaf een dakterras een onvergetelijk schouwspel is. In de middeleeuwen moet het er net zo hebben uitgezien. In het nieuwe Marrakech voert de invloed van de Westerse wereld de boventoon.

Dag 2

Marrakech, vrije dag of facultatieve dagexcursie naar de Cascades d’Ouzoud

Je hebt alle tijd om vandaag op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Een andere optie is de excursie naar de Cascades d’Ouzoud, een schitterende plek buiten de stad. ’s Morgens ga je op weg naar de watervallen die ongeveer 160 kilometer ten noordoosten van Marrakech liggen. Je rijdt door het ruige landschap met sneeuwbergen op de achtergrond. De prachtige watervallen zijn zeker een bezoek waard. Ook kun je in de omgeving verschillende wandelingen maken. Laat in de middag rijd je weer terug naar Marrakech. ’s Avonds wordt er een pastaparty georganiseerd in het marathondorp, net buiten het centrum.

Dag 3

MARATHON!!

De grote dag is aangebroken. Vroeg opstaan om te ontbijten en op weg te gaan naar de start. Om 8.30 uur zal het startschot gelost worden van de hele en de halve marathon. Een half uur later begint de funrun (5 km). Op dit tijdstip is de temperatuur ideaal. We wensen je alvast heel veel succes!! Na afloop wordt er een feest georganiseerd voor deelnemers en toeschouwers. Een leuke manier om andere lopers te ontmoeten en je ervaringen uit te wisselen.

Dag 4 Marrakech – Amsterdam Vroege terugvlucht naar Amsterdam.

ALGEMENE INFO LINKS VOOR ALLE REIZEN:

Informatie over vaccinaties: www.lcr.nl Informatie over visa: www.visum.nl Informatie over geld: www.oanda.com