Naar het mooie Afrika

Afrika is een uitgestrekt continent met verschillende culturen, omgevingen en ervaringen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden op aarde. Van de uitgestrekte Serengeti-vlaktes tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro; van de bruisende stadsstraten van Accra tot de dichte bossen van Congo – er ligt zoveel in het verschiet als je naar Afrika reist. In deze blogpost bekijken we enkele essentiële tips voor wie voor het eerst naar Afrika reist. We hebben een aantal nuttige reistips op een rijtje gezet voor wie dit opmerkelijke continent wil verkennen. Maak je klaar, pak je koffers en lees verder!

Inpaktips voor Afrika

Voordat je begint met inpakken voor je Afrikaanse avontuur, is het belangrijk om inzicht te krijgen in het weer in de regio’s die je gaat bezoeken. De beste manier om dit te doen is de gemiddelde klimaatgegevens voor elk land te bekijken. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden: – Het regenseizoen is het laagseizoen in zuidelijk Afrika, dus krijg je betere aanbiedingen voor alles van hostels tot safaritochten. – Noordelijk Afrika is over het algemeen op elk moment van het jaar heter dan zuidelijk Afrika. – Westelijk Afrika is vochtig en tropisch, terwijl oostelijk Afrika droog en dor is. – De woestijnen van zuidelijk Afrika kunnen ’s nachts erg koud worden. – In de bergen van Ethiopië kunt u het hele jaar door een jas nodig hebben.

Gezondheid en veiligheid tijdens het reizen in Afrika

Malaria – Hoewel muggen de enige soort insecten zijn die malaria kunnen overbrengen, zijn er een paar andere soorten die kleine beten kunnen veroorzaken. Er zijn een aantal manieren om malaria te voorkomen, waaronder het nemen van anti-malariamedicijnen, het dragen van DEET-bevattende insectenwerende middelen en het slapen onder een met permethrine geïmpregneerd bednet. Knokkelkoorts – Deze gevaarlijke ziekte kan worden voorkomen door u overdag te bedekken en muggenwerende middelen te gebruiken. Vaccinaties voor reizen – Hoewel je misschien al vaccinaties hebt gehad voor ziekten als tetanus of mazelen, zijn er vaccinaties die nodig zijn als je in Afrika reist. Deze omvatten Hepatitis A en Buiktyfus vaccinaties.

Reizen met de auto in Afrika

Autoverhuur – Als je met de auto in Afrika wilt reizen, kun je misschien een auto huren. Het is echter belangrijk om de staat van de auto en het autoverhuurbedrijf te controleren voordat je de auto accepteert. De meeste autoverhuurbedrijven bieden een verzekering aan die schade aan de auto dekt, maar zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest, zodat je weet wat wel en niet gedekt is. Controleer of de auto een werkende claxon heeft, omdat de politie in sommige landen ter plaatse boetes eist en auto’s in beslag kunnen worden genomen. Zorg ervoor dat u de auto afsluit wanneer deze geparkeerd staat, en laat niets van waarde achter in de auto.

Per trein in Afrika

Treinen zijn een populaire manier van reizen in Afrika, en er zijn routes van Caïro naar Kaapstad. De beroemdste treinreis is de reis van Johannesburg naar Pretoria (ongeveer 10 uur), en dit is een geweldige kennismaking met Zuid-Afrikaanse treinreizen. De Blauwe Trein is een van de meest historische treinreizen ter wereld en brengt passagiers van Pretoria naar Kaapstad langs de Blauwe Bergen. U moet uw plaats altijd van tevoren reserveren (dit kan wanneer u uw kaartje koopt), want sommige van deze treinen zijn behoorlijk populair. Als je niet van tevoren reserveert, is het mogelijk dat je geen zitplaats in een bepaalde trein kunt krijgen.

Met de bus in Afrika

Hoewel het geen erg populaire manier van reizen is in Afrika, is het een goedkope en gemakkelijke manier om je te verplaatsen. Bussen in Afrika zijn over het algemeen betrouwbaarder dan treinen, maar ze hebben wel wat meer ongemakken. Het belangrijkste om te onthouden als je met de bus reist, is dat je in een bus zit. Misschien wilt u oordopjes, oogmaskers en een reiskussen meenemen. Sommige bussen hebben WiFi, maar de meeste niet. Als u in de bus eet, wees dan voorzichtig met wat u eet; de temperatuur in de bus kan hoog oplopen, dus bederfelijk voedsel moet u niet te lang bewaren.

Vereisten voor visa en reisdocumenten

Afhankelijk van het land waar u naartoe reist en uw land van herkomst, hebt u mogelijk een visum nodig om Afrika binnen te komen. Informeer bij de ambassade of het consulaat van het land voordat je je vlucht boekt. Alle reizigers naar Afrikaanse landen wordt aangeraden een kopie van hun paspoort mee te nemen (inclusief de pagina met hun visum en inreis-/uitreisstempels). Het is ook sterk aanbevolen om een digitale kopie van uw documenten te bewaren. Blijf op de hoogte van uw vaccinatieschema voor de ziekten die voorkomen in de landen waar u naartoe reist. Sommige landen laten je niet toe als je niet gevaccineerd bent voor een bepaalde ziekte, zoals gele koorts.

Conclusie

Afrika is een uitgestrekt continent met uiteenlopende culturen, omgevingen en ervaringen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden op aarde. Van de uitgestrekte Serengeti-vlakten tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro; van de bruisende stadsstraten van Accra tot de dichte bossen van Congo – er is zoveel te zien als je naar Afrika reist. In deze blogpost kijken we naar enkele essentiële tips voor wie voor het eerst naar Afrika reist. We hebben een aantal nuttige reistips op een rijtje gezet voor wie dit opmerkelijke continent wil verkennen. Maak je klaar, pak je koffers en lees verder! Waar wacht je nog op? Koop een paar goede wandelschoenen en verken het moederland van Afrika!