5 tips voor een leuke, stressvrije vakantie naar Antarctica

Als het gaat om het plannen van een vakantie, vermijden de meesten van ons liever stress en denken aan iets warms met zandstranden, palmbomen en blauw water. Maar wat dacht je van iets exotisch, uitdagends en heel anders? Wat dacht je van Antarctica? Dit bevroren continent blijft reizigers fascineren die bereid zijn de kille temperaturen te trotseren en de moeilijkheden van het reizen te trotseren om de natuurlijke wonderen uit de eerste hand te zien. Of je nu een groepsreis maakt of alleen gaat, hier zijn enkele nuttige tips voor een stressvrije vakantie naar Antarctica.

Weet dat je het koud zal hebben, dus plan je daarop in

Antarctica is geen tropische bestemming. Reizigers moeten koude temperaturen en veel sneeuw verwachten. Bij de meeste groepsreizen krijg je parka’s, handschoenen, sjaals en sneeuwlaarzen, maar het is een goed idee om zelf een trui of fleecejack mee te nemen. Misschien wilt u ook een lichtgewicht donsjack meenemen voor als u binnen of op het schip bent. Als u alleen reist, neem dan wat warmere kleding mee voor onderweg. Het is ook handig om een sjaal mee te nemen die u kunt gebruiken om uw gezicht te bedekken als u buiten bent, vooral als u in de zomer reist.

Beknibbel niet op eten.

Antarctica is een opmerkelijk afgelegen plaats, met geen nabijgelegen bron van vers voedsel. De maaltijden worden aan boord van het schip bereid en bestaan meestal uit gerehydrateerd gevriesdroogd voedsel zoals soep, stoofpot, havermout, pasta met saus en aardappelen. Het eten is voedzaam, maar het smaakt niet naar zelfgekookte maaltijden. Sommige reizigers hebben een zeer gevoelige smaak, terwijl anderen de voorkeur geven aan de relatieve eenvoud van het gerehydrateerde voedsel. Al het eten wordt bereid in een kombuis zonder verse ingrediënten, dus er is vrijwel geen risico op voedselvergiftiging. Alle maaltijden en snacks aan boord zijn zeer gezond en voedzaam. Als u een voedselallergie of speciale dieetwensen hebt, moet u dit voor vertrek aan de reisorganisator melden en eventueel benodigde medicijnen meenemen.

Plan uw activiteiten op voorhand

Antarctica is een wilde plek en de weersomstandigheden kunnen van dag tot dag sterk verschillen. Veel activiteiten zijn het hele jaar door mogelijk, andere alleen in bepaalde periodes. U moet het reisschema en de timing van uw activiteiten met uw reisorganisatie bespreken. Veel reizigers die Antarctica bezoeken genieten van panoramische vluchten over het continent, maar let erop dat ze alleen tijdens de Antarctische zomer (december tot maart) vliegen. Als u de Pacifische kust van Zuid-Amerika wilt zien, reis dan in die periode. Als u het binnenland van Antarctica wilt bezoeken, moet u tijdens de poolzomer reizen (van oktober tot februari). U moet ook rekening houden met de logistiek van uw reisplannen.

Verstandig inpakken

Antarctica is een extreme omgeving, dus de staat van uw kleding is van cruciaal belang. Katoen wordt afgeraden omdat het gemakkelijk vocht opneemt en niet snel droogt. Draag in plaats daarvan polypropyleen of wollen stoffen die dun, licht en warm zijn. Vermijd synthetische stoffen van polypropyleen, want die houden vocht vast, hebben de neiging geuren vast te houden en kunnen vrij duur zijn. Wollen kleding is een andere optie, maar vermijd donkere kleuren omdat die in het veld snel vuil worden. Zorg voor warme kleding voor binnen of op het schip. Je hebt ook iets warms nodig om te slapen als je Antarctica in de wintermaanden bezoekt.

Geniet van je eerste reisdag.

Veel reizigers hebben de misvatting dat Antarctica een warme en zonnige plek is, dus nemen ze geen voorzorgsmaatregelen als ze voor het eerst naar het zuiden vliegen. De reis naar het zuiden begint vaak met een vlucht naar Santiago, Chili, waar de luchthaven op grote hoogte ligt en de temperaturen relatief warm zijn. Als je je niet op de kou voorbereidt, kun je een vervelende koude aanval krijgen. Om dit te voorkomen, moet je verschillende lagen warme kleding dragen, zelfs als je in het vliegtuig zit. U moet er ook rekening mee houden dat de luchtdruk in commerciële vliegtuigen lager is dan op zeeniveau. Door de lagere luchtdruk kan zich vocht in uw oren ophopen, wat pijnlijk kan zijn en u vatbaarder maakt voor infecties. Het dragen van oordopjes kan dit helpen voorkomen.

Telescoop voordat u vertrekt

Antarctica is een spectaculair wilde plek waar je geweldige wilde dieren kunt zien, zoals pinguïns, zeehonden en walvissen. De wilde dieren zijn echter ook ongelooflijk kwetsbaar, dus vermijd alles wat ze zou kunnen verstoren. Benader de dieren niet en probeer ze niet te voeren. U kunt ook menselijke uitwerpselen tegenkomen die niet goed in een toilet of vuilnisbak zijn gedeponeerd. Zorg ervoor dat u uw afval goed weggooit, zodat u het landschap niet vervuilt.

Conclusie

Als het om reizen gaat, zijn er weinig plaatsen zo afgelegen en exotisch als Antarctica. Dit bevroren continent blijft reizigers fascineren die bereid zijn de koude temperaturen en de moeilijkheden van het reizen te trotseren om natuurwonderen uit de eerste hand te zien. Bij het plannen van een vakantie vermijden de meesten van ons liever stress en denken aan iets warms met zandstranden, palmbomen en blauw water. Maar wat dacht je van iets exotisch, uitdagends en heel anders? Wat dacht je van Antarctica? Nu u weet wat u kunt verwachten, kunt u een reis naar Antarctica plannen die zowel leuk als stressvrij is. Geniet van uw reis!