Dode zee marathon

Massages en modderbaden

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden: • Ultra marathon (50 km) • Hele marathon (42,2 km) • Halve marathon (21,1 km) • Fun Run 10 km • Junior marathon

Het reisprogramma is geschikt voor lopers en niet-lopers ! • Programma 8 dagen: Marathon Dode Zee, Petra en Wadi Rum

Van hoog naar laag! Je start in Amman en daalt over de nieuwe weg van het hoogland naar de vallei af. Je passeert de berg Nebo, vanwaar volgens de bijbel Mozes vlak voor zijn dood uitkeek over het Beloofde Land. Langs de weg door de woestijn loop je door een landschap van zand, kamelen en kudden schapen. Je wordt aangemoedigd door bedoeïnen die voor hun tenten thee drinken en je krachtherstellende middelen proberen te verkopen. Na de nodige zandstormen hoop je dat het prachtige blauwe water van de Dode Zee geen luchtspiegeling is. Na het bereiken van de finish word je beloond met een onoverwinnelijk gevoel. Jij bent deze imposante uitdaging aangegaan en je hebt het gehaald ! De finish van de Dead Sea Marathon ligt op het diepste punt, aan de Dode Zee. Je kan hier drijvend een boekje lezen in het water dat acht maal zo veel zout bevat dan onze zee. Een bijzondere ervaring. Aan de oevers kan je heerlijk ontspannen. Laat je lichaam na de marathon masseren in ons Spa hotel of laat je insmeren met geneeskrachtige, mineraalrijke modder. Dankzij het verblijf in een prachtig gelegen kuuroord aan de Dode Zee, is deze marathonreis ook bij uitstek geschikt voor de niet-lopers. De Dead Sea Marathon wordt voor de veertiende maal georganiseerd en is opgezet door het SNCP, een organisatie die zich inzet voor neurologische patiënten die geen medische kosten kunnen opbrengen. De opbrengst van dit jaarlijkse evenement is haar grootste financiële bijdrage.

Programma

Dag één : 11 april 2007 Amsterdam – Amman

Dag twee : 12 april 2007 Dode ZeeDag drie : 13 april 2007 Dode Zee, marathondag

Dag vier : 14 april 2007 Dode Zee

Dag vijf : 15 april 2007 Wadi Rum

Dag zes : 16 april 2007 Petra

Dag zeven : 17 april 2007 Petra – Amman

Dag acht : 18 april 2007 Amman – Amsterdam

Prijzen € 1.050,- per persoon. Eenpersoonskamertoeslag € 170,- per persoon

Groepsgrootte Het minimum aantal deelnemers is 10.

Inbegrepen Vluchten Amsterdam – Amman en Amman – Amsterdam. Ticketbelastingen. Alle hotelovernachtingen en in het tented camp in de Wadi Rum. Alle ontbijten. Avondmaaltijd in Petra en Wadi Rum. Alle vervoer volgens programma, lokale gids, Nederlandse reisbegeleiding. Entrees Petra en Wadi Rum, jeepsafari Wadi Rum. Assistentie en verzorging van het visum. Alle transfers.

Niet inbegrepen Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, verzekeringen. Marathonpakket € 55,- per persoon voor elke afstand (incl. T-shirt, energy-bars en water).

Bijkomende kosten Visumkosten € 15,- pp

Verzekeringen Een annuleringsverzekering bedraagt 5,5 % voor de niet-lopers en 6,5 % van de reissom inclusief sportblessure clausule. Met deze clausule kan de reis kosteloos geannuleerd worden bij een blessure waardoor je niet kan mee doen aan de wedstrijd. Een dergelijk clausule is nodig aangezien een blessure geen geldige annuleringsreden is bij een standaard annuleringsverzekering. Voor de niet-lopers bedraagt de werelddekking-reisverzekering € 2,60 per dag en voor de lopers (inclusief toeslag sportrisico) € 4,35 per dag. Neem voor meer informatie contact met ons op. Al deze verzekeringen kun je via ons afsluiten.

Programma 1: van dag tot dag Dag 1: Amsterdam – Amman Een rechtstreekse vlucht van Royal Jordanian brengt ons naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Onze Nederlandse reisbegeleiding en de lokale gids staan ons op te wachten en brengen ons naar ons comfortabele hotel in Amman.

Dag 2: Amman – Dode Zee Na het ontbijt gaan we met onze eigen bus naar het Dead Sea Spa hotel aan de Dode Zee. De rit duurt bijna een uur en de route loopt via de weg van het marathonparcours en je kan dus vast de startplek verkennen. Aangezien morgen een zware dag zal worden, doen we vandaag rustig aan. In het hotel kun je je laten masseren of laat je verwennen met een modderbad. Het hotel is een kuuroord, beschikt onder andere over een eigen strand en enkele zwembaden, geschikt voor alle leeftijden. Deze marathonreis is dan ook uitermate geschikt voor de medereizig(st)ers en kinderen die niet zullen gaan hard lopen.

Dag 3: Marathondag De lopers van de verschillende afstanden worden naar de verschillende startpunten gebracht. De starttijd is vroeg in de ochtend. Alle afstanden hebben dezelfde finish en van daar wordt iedereen weer naar het hotel gebracht. De niet-lopers kunnen in het Spa hotel blijven maar kunnen ook mee naar het ‘Celebration Area’ bij de finish waar de lopers feestelijk onthaald worden en waar veel te doen is. Onze Nederlandse reisbegeleiding zal hier met u op de lopers wachten om ze feestelijk binnen te halen.

Dag 4: Dode Zee Ontspannen ! Vandaag is er geen programma. U heeft de hele dag om uit te rusten van de geweldige inspanning van gisteren. De faciliteiten van het hotel bieden diverse mogelijkheden maar een unieke ervaring is drijven in het zoute water van de Dode Zee.

Dag 5: Wadi Rum We gaan meer van het land bekijken. Na het ontbijt brengt onze bus ons naar het zuiden van Jordanië. Onze bestemming vandaag is het bijzondere woestijnlandschap van Wadi Rum. De legendarische Brit Lawrence of Arabia, die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog met zijn leger doorheen is getrokken, was vol bewondering over de schoonheid van dit stukje natuur. De film over zijn leven werd hier voor een groot deel opgenomen. We gaan het gebied te voet in en per kameel. We maken een jeepsafari van ruim twee uur door het woestijnlandschap langs hoog oprijzende rotswanden. We overnachten in een tented camp midden in de woestijn. We maken een bedoeïnen-avond mee. De tenten zijn groot en er liggen voor twee personen matrassen (of bedden) in. Een slaapzak of matje hoeft niet mee maar een lakenzak en kussensloop worden aangeraden. De sterrenhemel is zeer indrukwekkend.

Dag 6: Petra Wat je vandaag gaat zien zal je nooit meer vergeten. Petra betekent in het oud-Grieks ‘rots’. Petra werd in de 2e eeuw v. Chr. hoofdstad van het kleine maar machtige rijk der Nabateeërs. Het beheerste de karavaanhandel tussen Egypte en Mesopotamië. Na de 5e eeuw raakte Petra in verval. De stad lag voor de buitenwereld totaal verborgen in de bergen en alleen de plaatselijke bedoeïenen wisten van het bestaan af. In 1812 ontdekte de Zwitser Burckhardt deze al eeuwen vergeten stad. Hij kwam, na een tocht door een lange, smalle kloof (de enige toegangsweg, die ook wij zullen volgen) oog in oog te staan met de wonderschone ‘Schatkamer’, een in rozerode kalksteen uitgehouwen gebouw. Dit was de voorpost van de stad. De kleurrijke rotsformaties maken Petra tot een onvergetelijke plek. Het bezoek aan Petra kan je zo zwaar maken als je zelf wilt. Een aanrader is het klimmen naar al Deir, het grootste rotsmonument van Petra. Mocht je de marathon nog te veel in de benen hebben, dan kan je je ook beperken tot de laag gelegen hoogtepunten.

Dag 7: King’s Highway Vandaag rijd je terug naar het noorden. De tocht voert over de zeer oude King’s Highway, een route vol geschiedenis en omgeven door overrompelende woestijnlandschappen. Onderweg maak je meerdere stops om het landschap te fotograferen en bezoek je het kruisvaarderkasteel Kerak. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de berg Nebo en het stadje Madaba. We overnachten in Amman.

Dag 8: Amman – Amsterdam Vroeg in de ochtend worden we naar het vliegveld gebracht van Amman voor onze terugvlucht. Rond 1 uur in de middag zullen we in Amsterdam landen.

Technische informatie

:

Afstanden : 50, 42, 21, 10 en 4,2 km.

Starttijden: de ultra en hele marathon starten om 06:30 uur, de halve en 10 km om 07:15 uur en de junior marathon (4,2 km) om 11 uur. De ultra marathon start in Amman, de overige afstanden haken onderweg in.

Inschrijving: wordt verzorgd door Baobab Marathon Reizen. Pastaparty: in Amman, de dag voor de marathon.

Temperatuur: Bij de start zal de temperatuur ongeveer 13 graden zijn. Bij de finish wordt 30 graden verwacht.

Parcours: het startpunt ligt op 900 meter boven zeeniveau, de finish op 400 meter onder zeeniveau. Toch zijn er regelmatig beklimmingen, met name in het begin van het parcours. Elke kilometer is gemarkeerd met een bord. De weg is volledig afgezet en er is dus geen ander verkeer.

Starttijden: – Marathon en halve marathon: 08.30 uur Funrun: 09.00 uur

Medailles: behalve de lopers van de junior marathon, ontvangt iedereen die de race uitloopt (voor 13.30 uur) een medaille. Voor de drie snelsten zijn er geldprijzen.

Vervoer: de lopers worden per bus naar het startpunt gebracht. Per bus worden de lopers van de finish naar het hotel gebracht. Bij de finish zijn douches. Bagage wordt vervoerd van de start naar de finish.

Finish: de finish is de Celebration Area. Hier zijn kleedkamers, restaurants, speeltuinen, strand en douches. Hier worden tevens de prijzen uitgereikt.

Verzorging/verzekering : er zijn waterpunten bij start, finish en om de vier kilometer. Bij de finish is er tevens red bull / energy drink voor de lopers. eerste hulp en ambulances zijn aanwezig. Lopers die de race afbreken worden naar de finish gereden. Aangeraden wordt via Baobab Marathon Reizen een wedstrijdsport-reisverzekering af te sluiten en een sportblessure-clausule bij de annuleringsverzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Visum : wordt verzorgd door Baobab Marathon Reizen.

Vluchtschema: vluchtnr. datum traject vertrek aankomst RJ 152 11 april Amsterdam-Amman 13.50 09.35 RJ 151 18 april Amman-Amsterdam 08.35 12.55

Verslag Dead Sea-marathon 2006

Reacties 2006: Als het goed is krijg ik van Theo nog foto’s die gemaakt zjin van de lopers door de organisatie. Als ik deze inderdaad heb ontvangen kijk ik of ik deze naar je toe kan mailen. Langs het hele parcours en bij de finish hebben ze foto’s staan maken. Wij hadden drie winnaars. Marathon-dames plaats 1 (Esther), marathon dames leeftijd 50-59 plaats 1 (Ria) en bij de 1/2 marathon dames leeftijd 50-59 plaats 1 (Mea). Dus onze groep heeft geweldig gepresteerd. Esther, die 1 is geworden, is na de finish direct geinterviewd door de tv daar. groeten Hetty

Langs deze weg wil ik even laten weten.Dat de reis naar Jordanie fantasties was .Met namen ook de Dode zee marathon .Zo als je van Theo (een geweldige reisleider) al vernomen hebt .Zijn we goed in de prijzen gevallen we hadden een super team. Mijn dochter Esther heeft een mooie prestatie geleverd als je 12 minuten vanje p.r. afloopt. Ik moet zelf ook zegen dat ik met mijn eerste plaats ook heel blij was. Ik had zelf niet gedacht onder de vier uur te finishen toch gelukt.Na de marathon hebben we met heel de groep geweldig genoten van het mooie Jordanie het was een fantastische vakantie en voor Theo mijn petje af hij heeft een dikke pluim verdient. Groetjes Ria van Hoof