BARCELONA

Marato langs de Sagrada Familiaâ

Afstanden Hele marathon: 42,195 kilometer Overige loopafstand: 10 kilometer

Doe mee met de marathon van Barcelona! Duizenden deelnemers zijn je al voor geweest om deze marathon, dwars door de stad, mee te maken. Wij helpen je de weg te vinden naar dit fantastische evenement en kunnen je verzekeren dat het een belevenis wordt om niet te vergeten!Barcelona

Barcelona is de laatste jaren uitgegroeid tot een bijzonder populaire en hippe stad. Dit is heel goed te begrijpen als je eenmaal met eigen ogen hebt gezien wat deze stad allemaal te bieden heeft. Het heeft een rijke historie en op kunst- en cultuurgebied kun je hier volledig aan je trekken komen. Er zijn plekken waar je kunt verdwalen in de wirwar van smalle straatjes. Om een volgende hoek sta je opeens oog in oog met heel aparte bouwstijlen van bijvoorbeeld Gaudí­. De gezellige sfeer op straat nodigt uit om een terrasje te pakken en het leven om je heen op je in te laten werken. Geniet ondertussen van de heerlijke Spaanse tapas en de vrolijke muziek. Een goede voorbereiding op de marathon!

Een marathon lopen in deze waanzinnige stad is een ervaring. De route gaat dwars door het centrum van de stad langs alle bezienswaardigheden. Kijk op www.maratobarcelona.com om een voorproefje te zien van de route, dan kun je je alvast voorbereiden. Er is ook een race van 10 kilometer, mocht de marathon teveel van het goede zijn. Natuurlijk kun je ook mee om aan te moedigen want zonder toeschouwers zou de run niet zo’n aantrekkelijk evenement zijn!

Boek hier de vierdaagse Barcelona reizen >> technische informatie en meestgestelde vragen Programma beschrijving Dag 1, 2 maart 2007 Amsterdam – Barcelona, vlucht en transfer naar hotel

Dag 2, 3 maart 2007 Barcelona

Dag 3, 4 maart 2007 Marató

Dag 4, 5 maart 2007 Vlucht Barcelona -Amsterdam Prijs: € 425,- per persoon Inbegrepen: Vlucht Amsterdam – Barcelona v.v., transfers van en naar luchthaven, drie overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer, ontbijt. Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, facultatieve excursies, fooien, verzekeringen, luchthavenbelastingen (+/- € 85,-), calamiteitenfonds, startbewijs en inschrijving marathon of tien km. €40,-/€50,-/€55,- Vluchtgegevens (onder voorbehoud) 2 maart Amsterdam – Barcelona 12.10 uur – 14.20 uur 5 maart Barcelona – Amsterdam 11.55 uur – 14.25 uur Dag tot dag Programma

Dag 1, Vertrek van Amsterdam naar Barcelona

Na de vlucht van ruim 2 uur kom je aan in Barcelona. Je wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel brengt. De rest van de middag is vrij te besteden. Neem alvast een kijkje op de Ramblas waar het in de namiddag erg gezellig wordt of ga lekker dwalen door de straatjes van de gotische wijk. Met de metro ben je zo van plaats naar plaats. Vlakbij het hotel zit een station.

Dag 2, Vrije dag

De dag voor de marathon heb je de tijd aan jezelf om je op je eigen manier voor te bereiden. Met een print van uw voorinschrijving haalt u vandaag uw startnummer op te halen bij de Marathon Feria. Een lokale begeleider zal u hierbij assisteren. De stad biedt genoeg mogelijkheden om het iedereen naar de zin te maken. Het is meer dan de moeite waard om kennis te maken met alle beroemde bezienswaardigheden van Barcelona. Zoals bijvoorbeeld de bouwwerken van Gaudi> Sagrada Familia en Park Guëll, de haven met de Columbuszuil, de Gotische wijk en natuurlijk de Ramblas. Ook bezit de stad een groot aantal zeer goede musea op kunst en historisch gebied. Mocht je voorkeur geven aan een begeleide stadstour kun je instappen in de speciale ‘hop on hop off’ bus die je langs alle interessante plekken rijdt. Tijdens deze rit wordt veel informatie gegeven over de bezienswaardigheden en de historie van de stad.

Dag 3, Marató Barcelona

Vandaag is het zover. Om 08.30 uur wordt het startschot gelost voor de marathon en de 10km. Het zal zo vroeg in de morgen nog behoorlijk fris zijn, houd daarom rekening met je kleding. De start is op Plaça d’Espanya dit is op loopafstand van het hotel. De finish van de run is op dezelfde plek. Wij wensen je alvast heel veel succes!

Dag 4, Terugvlucht Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Hotelinformatie: Hotel AB Viladomat*** Dit hotel staat bekend om de goede, attente service en betrokkenheid. De jonge medewerkers zullen er alles aan doen om je verblijf te veraangenamen. Je komt binnen in een verzorgde lounge waar je je welkom voelt. De ligging is zeer gunstig ten opzichte van de start van de marathon en er zijn diverse metrostations in de buurt. Faciliteiten: restaurant, roomservice, warm en modern interieur, parketvloer, marmeren badkamer met douche/bad, toilet, zeepje, shampoo en badschuim, haardroger, tv, Website:hotelabvilladomat.com

Technisch informatie Afstanden: 42,195 km, 10 km Datum race: 4 maart 2007 Starttijd voor beide afstanden 08.30 uur. Voorinschrijving via internetsite: www.maratobarcelona.com Vanaf nu tot 2 januari 2007: €40,- 3 januari tot 31 januari 2007: €50,- 1 februari tot 10 februari: €55,- Je dient zichzelf in te schrijven via de website. Je kunt alleen betalen met VISA- en Master-card. Startnummer en tijdregistratie Bij het ophalen van je startnummer op 2 of 3 maart, dien je een print van je voorregistratie en geldige legitimatie mee te nemen. Je ontvangt dan je startnummer en championchip. De checkpunten zijn op 5 km., op 27,5 en aan de finish. De maximale tijd: om de marathon te voltooien bedraagt 6 uur. Klimaat In maart is het in Barcelona ’s morgens vroeg ongeveer 6 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 15 zijn. Verzorging: Na 7,5 km zal om de vijf kilometer een verzorgingspost staan met eet- en drinkgelegenheden, voor frisdranken, versnaperingen. Water plus sponzen, na 7,5 km. elke 5 km. Routekaartje Marathon: routekaart Marató Barcelona.