BMW MALTA MARATHON

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden: • Hele marathon (42,2 km) • Halve marathon (21,1 km)

Het reisprogramma is geschikt voor lopers en niet-lopers ! • Programma 5 dagen: BMW Malta Marathon Het record is dit jaar niet verbroken. Ga jij een poging wagen om een nieuw record neer te zetten? Een marathon lopen in combinatie met het ontdekken van dit heerlijke eiland vanuit een jeep en genieten van het milde klimaat. Wat houd je nog tegen?

Malta

De Maltese Eilanden roepen een gevoel op van even helemaal weg, maar zijn dichterbij dan je denkt! De Maltese Archipel ligt praktisch middenin de Middellandse Zee, ongeveer 93 km ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. De archipel bestaat uit Malta en ten noorden de twee zustereilandjes Gozo en Comino.

Als je denkt aan de Maltese eilanden, dan denk je aan vrolijke kleurencontrasten: het azuurblauw van de Middellandse Zee, de warme honingkleur van het kalksteen dat zo typerend is voor de architectuur, en het heldere blauw van de hemel. De eilanden zijn een waar feest voor de zintuigen. Overal waar je komt wachten je unieke historische bezienswaardigheden. Tempels, paleizen, kathedralen en forten belichamen een levendige geschiedenis. Geluid speelt een belangrijke rol in het leven van de eilanden: de mix van vuurwerk en marsmuziek van de dorpsbands maakt van een zomeravond een speciale herinnering. De Maltese keuken laat je proeven van ons multiculturele erfgoed. Lokale restaurants bieden een creatieve selectie van verleidelijke gerechten. Na het diner lokken de nachtclubs, wijnbars en casino’s, elk met een geheel eigen soort spanning en vermaak..

Boek hier de vijfdaagse Malta-reis naar het begin van de pagina Programma Dag 1, 23 februari 2007 Amsterdam – Malta, vlucht en hoteltransfer Dag 2, 24 februari 2007 Sliema, vrije dag Dag 3, 25 februari 2007 Marathon Dag 4, 26 februari 2007 Excursie naar Gozo inclusief een jeepsafari Dag 5, 27 februari 2007 Malta – Amsterdam vlucht en aankomst Prijs: € 650,- per persoon..

Inbegrepen: Vlucht Amsterdam – Malta v.v., Transfers van en naar luchthaven, Vier overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer, ontbijt, Transport ter plaatse (transfers en tijdens de excursie naar Gozo), Eén dagexcursie naar Gozo inclusief lunch Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, Facultatieve excursies, Fooien, Verzekeringen, Luchthavenbelastingen (+/- € 93,-), Calamiteitenfonds, Startbewijs en inschrijving marathon € 35,- p.p. Vluchtgegevens onder voorbehoud: 23 februari Amsterdam – Malta 19.55 uur – 00.05 uur * (aankomst 24 februari 2007) 27 februari Malta – Amsterdam 14.25 uur – 17.45 uur.

Programma 1: van dag tot dag Dag 1 Vertrek van Amsterdam naar Malta Airport Na de vlucht van ruim 3 uur kom je aan op de luchthaven van Malta. Je wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel brengt.

Dag 2 Sliema, vrije dag Vandaag heb je alle tijd om Malta te verkennen. Hieronder volgen een aantal suggesties wat je eventueel zou kunnen gaan doen. Valleta & The Malta Experience De huidige hoofdstad van Malta, Valletta, is zeker de moeite waard om onder begeleiding te bezichtigen. Valletta is één van de beroemdste handelssteden ter wereld en Grand Harbour is een welbekende plek voor import en export. Deze stad kan je het beste lopend doorkruisen om een zo goed en compleet mogelijk beeld te krijgen. Zo beland je ook in de kleine nauwe straatjes waar de auto’s elkaar amper kunnen passeren en waar de beroemde romantische erkers centraal staan. Je kan een bezoek brengen aan de Tuinen van Barracca waar je een adembenemend uitzicht heeft over de Grand Harbour. Wandelend door de kleine straatjes kom je hierna bij het Grootmeesterpaleis waar de huidige president regelmatig zitting heeft. Eén van de mooiste en imposantste kerken van Malta, de Co-Kathedraal van St. John, mag niet ontbreken op het programma. Deze schitterende kathedraal is bewerkt met rijkdommen die dateren uit de tijd van de ridders van de Johannieter Orde en hier is o.a. ook het wereldberoemde schilderij “Caravaggio� te zien.

Mdina & Rabat Een vakantie op Malta is niet compleet zonder een bezoek aan Mdina, “de stille stad�. Deze stad wordt zo genoemd omdat de kleine straatjes die dit stadje rijk is, ontoegankelijk zijn voor openbaar vervoer en andere motorvoertuigen (inwoners van Mdina en enkele taxichauffeurs daargelaten). Al wandelend krijg je dan ook de beste indruk krijgen van deze oude hoofdstad van Malta. Mdina ademt een romantische sfeer uit en heeft heel veel historie te bieden. Een stadswandeling door Mdina en een bezoek aan de St. Paul’s Kathedraal en kom je bij de imposante vestingmuren waar vandaan je een prachtig panoramazicht hebt over vrijwel het gehele eiland. Hierna verlaat je de stad door de “Griekse Poort� en ga je richting St Paul’s Catacombs, de zeer indrukwekkende oorspronkelijke begraafplaatsen van de Romeinen.

Blauwe grot Ontdek het zuidelijke deel van Malta! De Blauwe Grot staat centraal vandaag. Er zijn een aantal mogelijkheden om deze te bezoeken. Allereerst wordt Marsaxlokk bezocht, het bekende vissersdorpje waar je kan rondwandelen en je ogen zult uitkijken op de beroemde dagmarkt. Verder op de route ligt het plaatsje Birzebbugia dat in de zomer traditioneel druk bezocht wordt door Maltese families. Een bezoek aan de Blauwe Grot is een aanrader, hier krijg je de mogelijkheid om deze van dichtbij te bekijken.

Dag 3 De marathon Vandaag is het zover. Vanaf 08.00 uur wordt het startschot gelost voor de volgende marathons: • 08.00 uur marathon 42 km • 10.00 uur voor de halve marathon 21 km De ochtendtemperatuur op Malta ligt rond de 10 graden in deze periode. In de middag zal de temperatuur oplopen tot 15 graden. Wij wensen je alvast heel veel succes! Na deze vermoeiende marathon keer je terug naar het hotel om helemaal bij te komen

Dag 4 Gozo- jeepsafari Gozo is veel kleurrijker en natuurlijker dan Malta. Vanaf het hotel word je naar Cirkewwa gebracht waar je op de veerboot stapt die je in ongeveer 25 minuten naar Gozo brengt. Bij aankomst in de haven staan er 4×4 jeeps klaar om het eiland op een avontuurlijke manier te ontdekken. Tijdens de jeepsafari zal een gids je begeleiden. De lunch zal plaatsvinden in hotel Ta’Cenc. Dit hotel is gebouwd op hoogste punt van Gozo van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de ruige kliffen en hiervandaan heb je een spectaculair uitzicht op Malta en Comino. Na de lunch vervolgen we de jeepsafari. Om 16.00 uur nemen we de boot terug van Gozo naar Malta.

Dag 5 Ochtend vrij- in de middag vlucht naar Malta In de ochtend ben je nog vrij om de laatste inkopen te doen, de laatste bezienswaardigheden te bekijken of lekker te relaxen. Ooit gedacht met dolfijnen te kunnen zwemmen? Je kan op Malta Zwemmen met dolfijnen in Europa.In de vroege middag zal de bus je weer naar de luchthaven brengen voor je terugvlucht naar Amsterdam. The Victoria Hotel **** De charmante Victoriaanse stijl van dit hotel is gelijk herkenbaar in de lobby van het hotel. Je kunt heerlijk wegzakken in een chesterfield fauteuil bij een knapperend haardvuur. Faciliteiten: ruime kamers met airconditioning, tv, radio, minibar, telefoon, thee en koffie faciliteiten. Internetadres: www.victoriahotel.com

TECHNISCHE INFORMATIE:

Datum marathon: 25 februari 2007 Afstanden: 21 kilometer, 42 kilometer Starttijd voor beide afstanden: 21 kilometer om 10.00 uur 42 kilometer om 08.00 uur Voorinschrijving via internetsite: www.maltamarathon.com De kosten zijn voor beide afstanden gelijk en bedraagt € 35,- per persoon. Je dient jezelf in te schrijven voor 1 februari 2007 via de website. Startnummer en tijdregistratie: Op 24 februari kunnen de startbewijzen bij het BMW kantoor in Gzira opgehaald worden tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Maximumtijd: De maximale tijd om de hele marathon te voltooien bedraagt 5 uur. Klimaat: In februari is het in Malta in de ochtend ongeveer 10 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 15 zijn. Verzorging: Langs de looproute bevinden zich verzorgingsposten, 8 waterposten, 2 energy posten, 1 fruitpost en 4 sponsposten. Water, energy drankjes en fruit is ook aanwezig bij de finish. Meer informatie / links: www.maltamarathon.com