Budpaest

Budapest Marathon

Afstanden

Hele marathon: 42,195 kilometer

Op 30 september 2007 wordt voor de 22ste keer de marathon van Budapest georganiseerd. Het is een evenement dat internationaal zeer hoog aangeschreven staat. Het is een heuvelachtig parcour en er wordt veel langs de Donau gelopen. Langs deze rivier waait altijd een fris windje. Tevens bevat het parcours 7 prachtige bruggen en worden er 3 heuvels aangedaan.

In het hart van Hongarije ligt Budapest, een stad met 1.8 miljoen inwoners. Deze grote stad wordt door de Donau in tweeën gedeeld: aan de ene kant ligt het heuvelachtige Boeda en aan de andere kant het vlakke Pest. Wanneer je op de Citadella staat of je over de kettingbrug wandelt, kun je van het unieke panorama van de stad genieten.

Aan de rechterkant van de rivier ligt het heuvelachtige Boeda met de Burchtwijk en het Koninklijk Paleis. In het midden van de Donau en centraal in Budapest ligt het Margaretha eiland, in het Hongaars Margitsziget. Het Margitsziget eiland kan men van zowel de Boeda als de Pest kant bereiken. Bij het oversteken van de Donau vanuit Boeda, komt u in het stadsdeel Pest. Het parlementsgebouw, de Vaci Utca (de Kalverstraat van Budapest) en onder andere het vliegveld Ferihegy zijn gelegen aan de Pest zijde.

Boek hier de vijfdaagse Budapest-reis>>> technische informatie en meestgestelde vragen

Programma Budapest Marathon

Dag 1, 27 september 2007 Amsterdam – Budapest met Sky Europe, vlucht en transfer naar hotel

Dag 2, 28 september 2007 Budapest, optionele stadstour

Dag 3, 29 september 2007 Budapest, pastaparty

Dag 4, 30 september 2007 Marathon

Dag 5, 1 oktober 2007 Budapest– Amsterdam vlucht en aankomst

Prijs: € 450,- per persoon

Eventueel is deze reis ook beschikbaar als Camperbus vakantie.

Inbegrepen: Vlucht Amsterdam – Budapest v.v. met Sky Europe, Luchthavenbelasting, Transfers van en naar luchthaven, Vier overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer, ontbijt, Transport van hotel naar de startplaats van de marathon en v.v. op dag 4, Nederlandstalige gids

Niet inbegrepen: 3 Uur durende stadstour door Budapest op dag 2 € 30,00 p.p., Uitgaven van persoonlijke aard, Maaltijden, Facultatieve excursies, Fooien, Verzekeringen, Calamiteitenfonds, Startbewijs en inschrijving marathon € 50.

Vluchtgegevens met Sky Europe onder voorbehoud: 27/09/2007 Amsterdam – Budapest 20.30 uur – 22.40 uur 01/10/2007 Budapest – Amsterdam 07.10 uur – 09.30 uur

Dag tot dag Programma Budapest Marathon Dag 1 Vertrek van Amsterdam naar Budapest Ferihegy Airport Na de vlucht van ruim 2 uur kom je aan op de luchthaven van Budapest. Je wordt opgehaald door onze lokale Nederlandstalige vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel brengt.

Dag 2 Budapest, stadstour Vandaag heb je alle tijd om Budapest te bekijken. Je kan optioneel ook een excursie maken, dan vertrek je na het ontbijt voor een 3 uur durende stadstour door Budapest. Je brengt een bezoek aan het Buda Castel District, The Royal Palace, Mathias Church. We vervolgen de route en gaan naar de Gellert Hill vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over Budapest.

Dag 3 Pasta party Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om inkopen te doen, bezienswaardigheden te bekijken of lekker te relaxen. Om 16.00 uur is er een pasta party op het Felvonulasi plein in het City Park. Deze wordt georganiseerd door de Budapest Sport Office. De uitnodiging voor de pasta party ontvang je bij het ophalen van je startnummer.

Dag 4 De marathon De marathon van Budapest vertrekt vanaf de Heldenplaats (Hosok Ter) en gaat door het centrum naar de Donau. Er wordt vooral gelopen langs de Donau (fris windje) en het Margit eiland dat temidden in de Donau ligt en waar op zaterdagmorgen ook een breakfast run gelopen wordt. Vandaag is het zover. Na het ontbijt word je door de bus opgehaald en naar de start van de marathon gebracht. Om 10.00 uur wordt het startschot gelost. De ochtendtemperatuur in Budapest ligt rond de 12 graden in deze periode. In de middag zal de temperatuur oplopen tot 20 graden. Wij wensen je alvast heel veel succes! Na deze vermoeiende marathon keer je terug naar het hotel om helemaal bij te komen. ’s Avonds kan je heerlijk genieten van een driegangen diner inclusief een glas wijn, water, koffie en thee in een traditioneel restaurant in Budapest. Na het diner word je met de bus weer naar het hotel gebracht.

Dag 5 Vlucht naar Amsterdam Na het ontbijt brengt de bus je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Hotelinformatie: King’s Hotel ligt in hartje Budapest, in het centrum van Pest, vlakbij veel van de toeristische bezienswaardigheden (Váci straat, Duna Corso, de Synagoge, het Nationaal Museum, de overdekte marktplaats, de Opera, St. Stephen’s basiliek, enz). Het pand is gedeeltelijk gerenoveerd, maar de oorspronkelijke 19e eeuwse sfeer is bewaard gebleven. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer (bad of douche).

Technisch informatie

Datum marathon 30 september 2007

Starttijd 42 kilometer om 10.00 uur

Voorinschrijving via internetsite: www.budapestmarathon.com De kosten voor de marathon bedraagt € 50,- per persoon. Je dient jezelf in te schrijven voor 31 augustus 2007 via de website.

Startnummer en tijdregistratie Op 29 september kunnen de startbewijzen in het Race Centre in in het City Park opgehaald worden tussen 12.00 en 18.00 uur. Op 30 september kan dit ook nog van 07.00 tot 09.45 uur. Bij het startnummer ontvangt je een startpakket bestaande uit een t-shirt, het ticket voor de pasta party en de chip. Als je over een eigen Champion Chip beschikt dan kan je het nummer bij registratie doorgeven. Indien je niet beschikt over een eigen Chip dan kan je deze ophalen met je startnummer, je dient dan wel een deposit van € 5,00 te betalen.

Maximumtijd De maximale tijd om de hele marathon te voltooien bedraagt 5,5 uur.

Klimaat In september is het in Budapest in de ochtend ongeveer 12 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 20 zijn.

Verzorging: Langs de looproute bevinden zich 11 verzorgingsposten, de eerste en laatste post zijn waterposten, de overige 9 posten verzorgen, fruit, glucose, isodrankjes en water. Alle posten zijn ook sponsposten. Meer informatie / links: www.budapestmarathon.com