Cyprus vierdaagse hardloopuitdaging

Dit vierdaagse loopevenement is een waar avontuur. Het evenement wordt in 2007 voor de derde keer georganiseerd en kenmerkt zich door de prachtige loopomgeving, het heerlijke klimaat en de uitstekende organisatie. Doordat het deelnemersveld vrij klein is en de deelnemers vrijwel allemaal in dezelfde accommodatie verblijven, leert iedereen elkaar snel kennen en is de saamhorigheid groot. Deze reis is tevens geschikt voor supporters.

Afstanden per dag: Dag 1: 6 km Dag 2: 11 km Dag 3: 21 km Dag 4: 10 km, Paphos City Run

Bij onze 8 daagse reis naar dit evenement kunt u een keuzen maken tussen verblijf in hotel of in appartementen.

Hotel of appartement Het Coral Beach Hotel & Resort is een prachtig vijf sterren hotel. Het is zeer mooi gelegen en uitermate goed ingesteld op sporters die zich voorbereiden op wedstrijden. Het beschikt het over een groot zwembad. In het hotel bevindt zich ten tijde van het evenement de informatiebalie waar u terecht kunt voor al uw vragen. Ook het gala diner, pasta party en de briefing worden hier gehouden. Het verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn kamers met uitzicht op de bergen en kamers met uitzicht op zee. Transfers van en naar start/ finish vertrekken steeds van het hotel.

De Corallia Beach Hotel Apartments liggen op ca 2 minuten loopafstand van het hotel bij Coral Bay. Het is een lager geprijsd alternatief.

Reissom: Let op: deze reissom is inclusief startbewijs! € 895,- per persoon in appartement. € 995,- per persoon in hotel. Voor niet lopers is er een korting van € 155,- Indien u alleen mee doet aan de afsluitende 10 km bedraagt de korting € 115,-

Inbegrepen: Luchthavenbelastingen, vluchten Amsterdam – Paphos en Paphos – Amsterdam. De transfers van en naar het vliegveld. Alle overnachtingen op basis van logies/ ontbijt op basis van twee-persoonskamers. Alle ontbijten. Alle transfers tussen hotel en start/ finish. Lokale begeleiding. Marathonpakket (inschrijving, medaille, t-shirt, chip, transfers naar de start/finish)

Niet inbegrepen: Overige maaltijden, excursies en entrees, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, verzekeringen, bezoek pasta party dinner en gala dinner party.

Het Coral Beach Hotel & Resort hotel. Optioneel: Kamer met zee zicht: toeslag € 85,- pp Half board toeslag € 125,- pp (ontbijt + diner) Single kamer toeslag € 165,- pp Voor kinderen / derde persoon op de kamer zijn er kortingen.

De Corallia Beach Hotel Apartments Optioneel: Half board toeslag € 85,- per appartement Single kamer toeslag € 115,- pp Voor kinderen / derde persoon op de kamer zijn er kortingen.

Groepsgrootte: het minimum aantal deelnemers is 10

Verzekeringen Een annuleringsverzekering bedraagt 5,5 % van de reissom voor de niet-lopers en 6,5 % voor hardlopers (inclusief sportblessure clausule). Met deze clausule kan de reis kosteloos geannuleerd worden bij een blessure waardoor je niet kan mee doen aan de wedstrijd. Een dergelijk clausule is nodig aangezien een blessure geen geldige annuleringsreden is bij een standaard annuleringsverzekering. Voor de niet-lopers bedraagt de reisverzekering € 1,65 per dag en voor de lopers (inclusief toeslag sportrisico) € 2,93 per dag. Neem voor meer informatie contact met ons op. Al deze verzekeringen kun je via ons afsluiten.

Dag 1, dinsdag 27 november vlucht Amsterdam – Paphos Een rechtstreekse vlucht van Cyprus Airways brengt ons naar Paphos. We worden opgewacht door de lokale organisatie en met de bus naar het hotel gebracht. Het hotel en de appartementen liggen vlak bij elkaar, in Coral Bay, zo’n vijf kilometer ten noorden van Paphos.

Dag 2, woensdag 28 november Vandaag is er geen programma. Je kan besluiten aan het zwembad te blijven zonnen, of een duik nemen in de zee. Er zijn verder genoeg mogelijkheden voor actieve excursies. De omgeving van Paphos heeft veel archeologische bezienswaardigheden, mooie stranden, de rotsen van Aphrodite en ook is het erg leuk om het nabij gelegen Troodos gebergte te verkennen met de Olympus top als hoogste berg op 1950 meter. Overigens is het stadje Paphos zelf ook de moeite waard met leuke winkels en restaurantjes in en rond de haven.

Dag 3, donderdag 29 november Vandaag begint de uitdaging voor de lopers. Om 15 uur klinkt het startschot voor het eerste traject. Er staat een parkoers van 6 kilometer over de weg op het programma. Het is een vlak en snel parkoers. De start is bij ons hotel. Voor de transfer van finish terug naar hotel wordt gezorgd. Vanavond kun je de pasta party dinner in het hotel bezoeken (optioneel).

Dag 4, vrijdag 30 november De bergloop van vandaag is behoorlijk pittig en is uitgezet op het schiereiland Akamas, in het uiterste westen van Cyprus. Binnen de 11 kilometer stijgen we ongeveer 600 meter en met name na de eerste kilometers krijgen we een aantal erg steile beklimmingen. De route is prachtig dankzij de uitzichten. Het Nationale Park Akamas is een indrukwekkend natuurgebied. Het hele jaar door staan hier bepaalde bloemensoorten in bloei.

Dag 5, zaterdag 1 december Vandaag staat de langste afstand van de challenge op het programma, de halve marathon. De eerste tien kilometer zijn het zwaarst en gaan soms steil omhoog. Op het hoogste punt heb je een mooi uitzicht over de zee. Het tweede deel van de race gaat omlaag, naar het strand toe en dan volgen nog drie vlakke kilometers langs de kust naar de finish. Ook vandaag speelt zich af in Akamas en de uitzichten zijn wederom schitterend.

Dag 6, zondag 2 december De afsluitende tien kilometer loopt door het stadje Paphos. Bij de finish, bij het oude fort in de haven, is het een groot feest. Deze afstand kan ook mee gelopen worden door renners die de eerste drie dagen aan zich voorbij hebben laten gaan. Naast het vierde en laatste onderdeel van de challenge, is het een losse tien kilometer wedstrijd; de 10k Paphos City Run. Het deelnemersveld wordt daardoor vooral aangevuld met lokale hardlopers, dit komt het enthousiasme van de toeschouwers alleen maar ten goede. In de avond kunnen de deelnemers optioneel het Gala dinner party bezoeken in het hotel.

Dag 7, maandag 3 december Een heerlijke vrije dag. Indien renners assistentie nodig hebben bij het ondernemen van excursies, dan kunnen zij terecht bij de infobalie in het hotel.

Dag 8, dinsdag 4 december Vroeg in de ochtend wordt de groep van het hotel met onze eigen bus naar het vliegveld van Paphos gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Technische informatie:

Inschrijving: wordt verzorgd door Baobab Marathon Reizen maar ter plaatse moet wel nog een formulier door de deelnemers worden ingevuld en ondertekend.

Temperatuur: in november / december is de temperatuur op Cyprus aangenaam. Deze zal rond de 20 graden zijn.

Parcours: zie dagprogramma Medailles: alle lopers die de Challenge uitlopen ontvangen een prachtige medaille.

Prijzen: Er zijn diverse prijzen te winnen. Vraag bij ons om meer informatie. Hoofdprijs: volledig verzorgde 7 daagse reis naar Cyprus Challenge 2008, zowel voor de winnaar bij de vrouwen als bij de mannen, inclusief vluchten, hotel, deelname en autohuur.

Vervoer start/ finish: transfers gaan vanaf het hotel en deze zijn bij het rennerspakket inclusief. Verzorging/verzekering : er zijn meerdere waterpunten (water en fruit) langs de route en ook zijn er ‘medical stations’. Aangeraden wordt via Baobab Marathon Reizen een wedstrijdsport-reisverzekering af te sluiten en een sportblessure-clausule bij de annuleringsverzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verlengen: Het is mogelijk uw reis te verlengen. Neem hiervoor contact op met Baobab Marathon Reizen voor adviezen want wij kennen Cyprus goed.

Vluchtschema : Amsterdam – Paphos 13.40 uur – 18.50 uur Paphos – Amsterdam 09.10 uur – 12.30 uur Vluchten met Cyprus Airways