Eurasia marathon Istanbul,Turkije

Op de grens van twee werelden

INLEIDING

Verlang jij het beste van jezelf? Altijd op zoek naar net iets anders? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vertrek met Baobab naar het kosmopolitische Istanbul! Daag jezelf uit voor de 28e marathon van Eurasia, het Turkse evenement van wereldformaat!

Jij als loper maakt deel uit van een bijzondere race met een symbolische inslag, de verbinding tussen Oost en West. De ene kant is oriëntaals, met de prachtige moskeeën en drukke bazaars. De andere zijde is modern, met computerwinkels en hypermoderne winkelparadijzen. Met her en der het Byzantijnse cultuurgoed verspreid. Het is opwindend, uitdagend en prikkelt je zintuigen. Wacht niet en schrijf je vandaag nog in: we hebben een aantal zeer interessante reizen voor je samengesteld. Vijfdaags arrangement al vanaf 358,-!

Inleiding programma Istanbul, culturele bakermat van Oost en West en mix van oud en modern, huisvest één van de meest spectaculaire marathons van het land. De 29e Eurasia Marathon vindt plaats op zondag 28 oktober 2007. Hiermee heb je twee vliegen in één klap: een bezoek aan één van de mooiste steden in Europa én een unieke gelegenheid om je sportieve prestaties te testen.

De marathon start in het Oosterse gedeelte van de stad en eindigt aan Europese zijde. Je passeert een aantal belangrijke bruggen waar je een adembenemend uitzicht hebt over vele bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee. De straten ademen de sfeer van historie en zijn gevuld met de geuren van exotische specerijen. Istanbul is een mozaïek van verschillende religies, culturen, stijlen en manieren. De diverse parkoersen variëren van 8, 15 of 42 kilometer en zijn overwegend vlak en niet zwaar.

We hebben een vijfdaags arrangement voor je samengesteld, waarbij je keuze hebt uit een 3- of 4 sterren hotel en een excursiepakket die je kunt bijboeken.

• Programma 1: vijfdaagse Istanbul 3 sterren hotel Centrum • Dag tot dag Programma • Technische informatie

Programma vijfdaagse Istanbul 3 sterren hotel Centrum (tevens mogelijkheid voor luxer 4-sterren hotel met toeslag)

Dag 1, 26-10-2007 Amsterdam – Istanbul, vlucht en hoteltransfer

Dag 2, 27-10-2007 Istanbul

Dag 3, 28-10-2007 Istanbul Marathon!

Dag 4, 29-10-2007 Istanbul

Dag 5, 30-10-2007 Istanbul – Amsterdam vlucht en aankomst

Prijs 3 sterren hotel: € 385,- per persoon

Toeslag 4 sterren hotel: € 75,- p.p. (voor 4 nachten op basis van 2pk)

1pk toeslag 3 sterren hotel: € 70,- p.p 1pk toeslag 4 sterren hotel: € 95,- p.p

Inbegrepen: Vlucht Amsterdam – Istanbul v.v., luchthavenbelastingen ( €115,-),transfers van en naar luchthaven in Istanbul, vier overnachtingen obv 2 persoonskamer met ontbijt

Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, facultatieve excursies, fooien, verzekeringen, vaccinaties, calamiteitenfonds en startbewijs Marathon a 20 USD, 15km en funrun 15 USD, transfer naar start

Alle vermelde prijzen gelden bij een minimum aantal deelnemers van 10 personen.

Hotel Centrum (3 sterren) Het hotel ligt in het historische centrum van de oude stad en op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden. Dit hotel biedt je een huiselijke sfeer met comfort en kwaliteit. In Turkije wordt dit hotel als viersterren aangeduid. Naar Nederlandse maatstaven voldoet het hotel aan een goede driesterren.

Faciliteiten hotel: restaurant, bars, Turks bad, sauna, kluisjes, wasservice, wisselkantoortje, 24 uur service.

Faciliteiten kamer: airco, badkamer met bad, telefoon, tv, haardroger, minibar.

Website: www.hotelcentrumistanbul.com

Hotel Orient Express (4 sterren) Beschrijving: Het viersterrenhotel Orient Express is gesitueerd op het historische schiereiland in SIRKECI, “het oude stadscentrum van Istanbul”. De naam komt van de nostalgische trein ORIENT EXPRESS welke koningen, princessen en andere belangrijke mensen uit vervlogen tijden vervoerden. Dit hotel is aangekleed in de stijl van de Orient Express om deze legendarisch trein in ere te houden. Faciliteiten hotel: 24 uur roomservice, rookdetectors, binnen zwembad, Wagon bar, Ottoman restaurant, dakterras, uitgebreid ontbijtbuffet.

Faciliteiten kamers: centrale verwarming/ac met eigen regelaar op de kamer, badkamer met douche/bad en toilet, haardroger, minibar, tv, telefoon.

Website: www.orientexpresshotel.com

Facultatief excursie pakket Tour 1 (70 euro) volle dagexcursie ‘kennismaking Istanbul’. Inclusief: lunch, Engelssprekende gids en entreebewijzen voor de diverse bezienswaardigheden (bijv. Topkapi en Aya Sophia) Tour 2 (60 euro) volle dagexcursie Bosphorus Cruise met bezoek aan Dolmabahce Paleis. Inclusief: lunch, entreebewijs voor het Dolmabahce Paleis en cruisetocht over de Bosphorus naar Camlica Hill.

Dag tot dag Programma

Dag 1 Vlucht naar Istanbul Istanbul is de culturele bakermat van Oost en West. Dat proef je, dat hoor je en dat ruik je op elke hoek van de straat! Op de grens van Azië en Europa is een smeltkroes ontstaan van culturen, religies en sferen. Hier vloeien Oosterse en Westerse elementen geruisloos samen. Op de eeuwenoude bazaars vermengt de geur van exotische kruiden en rozenwater zich met die van Chanel. Een kleurrijk gezelschap van mensen uit alle windstreken vult de straten, promenades en steegjes buiten de overdekte bazaars. Winkels met handgeslagen koperwerk en mobiele telefoons staan zij aan zij en de roep van de moskeeën overstemt de hoorns van de veerboten die de Bosporus doorkruisen. Niet alleen oost en west, maar ook oud en nieuw komen hier samen. In Constantinopel werd de Aya Sophia in maar vijf jaar tijd gebouwd, maar het kostte de westerse wereld bijna tien eeuwen om een grotere kerk te bouwen. In een later stadium werd Istanbul verrijkt met enkele van de mooiste islamitische gebouwen ter wereld, zoals de Blauwe Moskee, die zijn naam dankt aan de 20.000 blauwe tegels waarmee het interieur is bedekt. Een bezoek aan de prachtig gerestaureerde Harem in het Topkapi paleis geeft een fascinerend inzicht in het leven van de honderden vrouwen van de sultan. In dit gebouw alleen al kun je een volle dag doorbrengen! Maar Istanbul heeft nog zoveel meer: nauwelijks door toeristen betreden christelijke wijken en islamitische pelgrimsoorden, dure nachtclubs en sloppenwijken. Een boottochtje over de Bosporus of de Gouden Hoorn geeft weer een heel andere kijk op deze wereldstad. Deze dagen in Istanbul kun je geheel naar eigen wens invullen. Je kunt een excursiepakket bij ons boeken, dat je verzekerd van een intense kennismaking van de stad.

Dag 2 Istanbul, vrije dag of facultatieve excursie

Je hebt alle tijd om vandaag op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Je kunt facultatief diverse dagexcursies bij ons boeken en kiezen uit diverse varianten. Alle tours zijn inclusief lunch, Engelssprekende gids en worden uitgevoerd in een comfortabele touringcar. Tour 1 is een kennismaking met Istanbul op alle fronten. Je bezoekt de oude stad, de Aya Sophia, de Blauwe moskee en de grootste souk ter wereld de Grand Covered Bazaar’. Tour 2 is een ware cruisetocht over de beroemde Bosphorus rivier. Je vaart onder de brug door waar je tijdens de marathon overheen zult rennen. Verder bezoek je een aantal imposante bezienswaardigheden in de stad zoals de Spice Bazaar en het Dolmabahce Paleis.

Dag 3 Marathon!

De grote dag is aangebroken. We staan vroeg op voor het ontbijt en vetrekken daarna naar de start. Om 09.00 uur zal het startschot gelost worden van de hele marathon, een uur later van de halve marathon en de funrun. Op dit tijdstip is de temperatuur nog wat fris, dus neem voor de zekerheid wat warme kleren mee. Gedurende de race stijgt het kwik.

Dag 4 Istanbul, vrije dag of facultatieve excursie

Neem het ervan vandaag! Lekker ontspannen of een verdere kennismaking met de stad. Je kunt hierbij kiezen uit diverse leuke excursie pakketten die we voor je hebben samengesteld. Zie voor de beschrijving dag 2.

Dag 5 Vlucht naar Amsterdam

De ochtend kun je gebruiken voor de laatste inkopen. Aan het einde van de ochtend is de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Algemene info

Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, facultatieve excursies, fooien, verzekeringen, vaccinaties, calamiteitenfonds en startbewijs Marathon a 20 USD, 15km en funrun 15 USD.

Excursiepakket: Tour 1 € 70,- per persoon Tour 2 € 60,- per persoon

Alle vermelde prijzen gelden bij een minimum aantal deelnemers van 6 personen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Turkije, Istanbul Eurasia Marathon Datum race 28 oktober 2007

Afstanden Hele marathon: 42 km. 15 kilometer en funrun van 8 kilometer

Starttijden Hele marathon: 09.00 uur. 15 kilometer en funrun: 10.00 uur.

Pasta Party 27 oktober 2007 om 18.00 uur, in het stadhuis van Istanbul (Municipality building, adres: Saraçhane – Fatih), gratis entree.

Voorinschrijving Tot maximaal twee weken voor de start van de Marathon Voorwaarde inschrijving: Voor de hele marathon moet je tenminste 18 jaar oud zijn

Maximumtijd De maximale tijd om de marathon te voltooien bedraagt 5 uur

Klimaat Bij de start circa 8 en 9 graden Celcius. Bij de finish tegen het middag uur tussen de 13 en 15 graden Celcius

Verzorging: Elke vijf kilometer eet- en drinkgelegenheden, voor frisdranken, versnaperingen. Water plus sponzen, elke 2,5 km.

EHBO Er zijn 25 ambulances langs het parkoers en een EHBO post bij de finish

Parkoers: Het enige parkoers ter wereld dat twee continenten met elkaar verbindt. De weg is van asfalt en heeft weinig hoogteverschillen, met uitzondering van het eerste gedeelte (zie route profiel) dat een aantal stijgende en dalende stukken heeft. De Eurasia Marathon start aan de Aziatische kant van de stad, gaat vervolgens dwars over de Golden Horn en Bosphorus bruggen en eindigt aan Europese zijde.

Route profiel Route kaartje Tijdregistratie Klok aan de finish Prijzen Winnaars van de hele marathon een geldprijs. Voor overige lopers van zowel de hele, halve marathons en de funrun ontvangen een speciaal Istanbul Eurasia Marathon T-shirt en een medaille. Meer informatie / links: www.istanbulmarathon.org.tr