Griekenland, Athene

Terug naar de oorsprong

De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden: �� Hele marathon (42,2 km) �� Fun Run 10 km

Bekijk het programma en de technische informatie via onderstaande links: �� Programma, 5-daags Marathonpakket �� Hotelinformatie �� Dag tot dagprogramma �� Technische informatie

Marathon, 42,2 km Dit is je kans om in de voetsporen te treden van de eerste marathonloper ter wereld! Droom je ook wel eens over hoe het vroeger moet zijn geweest? De 25ste editie van de marathon van Athene biedt je de mogelijkheid het mee te maken. Naast de uitdaging van de marathon of de Fun Run op zich, geeft het decor van de eeuwenoude stad Athene een extra tintje aan het geheel. Ook de naam ��marathon �? vindt hier zijn oorsprong. Een kleine sprong in het verleden vertelt dit verhaal. In 490 voor Chr. heeft het volk van het dorp Marathon het slagveld met de Perzen gewonnen. Phidippides, de boodschapper, heeft het geweldige nieuws van de overwinning toen met spoed naar Athene gebracht. Daarmee was de route een feit. Het enige offici �le marathonparkoers loopt dan ook van de plaats Marathon naar Athene. Ook de Olympische Spelen hebben voor het eerst plaatsgevonden in Athene. De marathon eindigt dan ook in het oude, en nog steeds zelfde stadion, waar ooit de eerste Olympische Spelen zijn gehouden. Als �chte hardloper moet je deze marathon zeker � �n keer in je leven hebben gedaan!

10 kilometer run

Altijd al eens het Olympische gevoel willen hebben? Ben je op zoek naar de enige echte run? Ga dan met ons mee naar Athene! De bakermat van de marathons. In Athene is het allemaal begonnen. Al rennend waan je je ver terug in de tijd. De prachtige historische bouwwerken en natuurlijk het Olympisch Stadion waar je de laatste kilometers van de route zal uitlopen maken deze run tot een onvergetelijke belevenis. Tijdens de dagen voor en na de run heb je de mogelijkheid de gezellige stad beter te leren kennen. De vriendelijke Grieken verwennen je graag met hun heerlijke gerechten. Ook kun je een excursie boeken waardoor je alle bekende plekjes, zoals natuurlijk de Acropolis, zal bezoeken. Op deze manier mis je niets. Omdat Athene een grote stad is met enorm veel interessante bezienswaardigheden zul je je geen moment vervelen. Ook al je supporters zullen zich zeker vermaken in deze bruisende stad.

De ultieme marathonervaring kun je alleen maar in Athene meemaken. Met het vijfdaagse programma geven we je de kans de stad te leren kennen op een ontspannen �n sportieve manier. Of je nu meedoet aan de run of niet, de belevenis is fantastisch. Oude tijden herleven tijdens de marathon die over het enige, echte parcours in de wereld loopt. Het hotel is slechts tien minuten lopen van de finish van de marathon gelegen. Na het lopen is er tijd voor ontspanning. In de hele stad heerst een ongedwongen sfeer en de Plaka is d � plek om daar van te genieten. Deze wijk is ook vlakbij het hotel.

Programma, 5-daags Marathonpakket Dag 1, 2-11-2007 Amsterdam �� Athene, vlucht en transfer, ophalen startnummers

Dag 2, 3-11-2007 Athene, vrije dag, optionele excursie

Dag 3, 4-11-2007 Athene, MARATHON

Dag 4, 5-11-2007 Athene, optionele excursie

Dag 5, 6-11-2007 Athene ��Amsterdam

Prijs: �o 599,- 1 persoonskamer toeslag �o 110,– Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

Inbegrepen: Vlucht Amsterdam �� Athene, alle overnachtingen in het driesterren Panhotel op basis van logies/ontbijt, alle transfers van en naar de luchthaven, luchthavenbelastingen.

Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, facultatieve excursies, fooien, verzekeringen, vaccinaties, calamiteitenfonds en je startbewijs voor de marathon (kosten voor het startbewijs voor de hele marathon zijn �o 80,-, voor de Road Race 10 km. �o 75,-).

Vluchtinformatie: LX 737 Amsterdam – Zurich 07.25 uur – 08.50 uur LX 1830 Zurich – Athene 09.50 uur – 13.25 uur LX 1839 Athene – Zurich 17.15 uur – 19.05 uur LX 736 Zurich – Amsterdam 20.15 uur – 21.50 uur

LX = Swiss Facultatieve excursieprijzen: Dag 2: �o 45,- voor de halve dag citytour met bezoek aan Acropolis, en een rit over een schitterende weg met uitzicht op het Olympisch complex met het beroemde Kalatrava-dak. (entreegelden niet inbegrepen, minimum aantal deelnemers:10). Dag 4: �o 50,- voor de halve dagtour via de Saronische Golf naar Cape Sounion, met een bezoek aan de Tempel van Poseidon (entreegelden niet inbegrepenminimum aantal deelnemers:10).

Hotelinformatie Pan Hotel Athene Voor een heerlijk comfortabel verblijf bieden wij je het 3 sterren hotel Pan aan. Gelegen op loopafstand van de finish van de marathon in het Panathinaic Stadion. Ook de Acropolis en de Plaka zijn om de hoek. Het hotel ademt de sfeer uit van het historische Athene. Alle kamers hebben een bad, douche, TV, kluisje, telefoon en internetaansluiting. Verder beschikt het hotel over een eigen cafetaria.

Dag tot dagprogramma Dag 1, Vlucht naar Athene Je vliegt per comfortabele lijnvlucht naar Athene. Per transfer rijd je naar het Pan hotel Athene, onderweg maak je een tussenstop om de startnummers op te halen. Het Pan hotel biedt je veel comfort en beschikt over een restaurant en een dakterras met een schitterend uitzicht over de Acropolis en de stad Athene. Het hotel is gelegen in het midden van de historische stad Athene, dichtbij de Acropolis en de oude stad Plaka met de bekende vlooienmarkt. Binnen 10 minuten sta je op het Syntagma Plein en de haven van Athene, Piraeus. In dit hotel overnacht je de komende dagen in Athene.

Dag 2, Vrije dag, optionele excursie (minimum aantal deelnemers:10) Je hebt vandaag de tijd om op eigen gelegenheid Athene te verkennen. Ook is het mogelijk om in de ochtend een City Tour (facultatief) door de stad te maken. Deze tour geeft je de gelegenheid om in een paar uur alle hoogtepunten van Athene te zien met natuurlijk de Acropolis en zijn museum. Op deze tour gaat een gids mee die je alles vertelt over de vele bezienswaardigheden die Athene rijk is. Enkele hoogtepunten die worden bezocht zijn het Panathenian Stadium, The house of Parlement, Presidential Palace en de Tempel van Olympic Zeus. Op deze dag voor de marathon wordt er ��s avonds voor alle renners een Pastaparty georganiseerd. Daar krijg je de energie die je de volgende dag zeker nodig zult hebben!

Dag 3, Marathon! Vandaag is de grote dag! Je gaat je vandaag wagen aan een uitdagende tocht die je niet snel zult vergeten! Je treedt in de voetsporen van vele oude Griekse goden en helden die destijds toonzetters waren van de westerse beschaving. Het startschot van de marathon wordt gelost om 8.30 ��s morgens op het oude slagveld van Marathon. Aan het eind van deze spectaculaire marathon finish je in het Olympisch stadion van Athene, waar de eerste populaire Olympische Spelen plaatsvonden.

Dag 4, Vrije dag, optionele excursie (minimum aantal deelnemers:10) Ook vandaag kun je een excursie boeken om nader kennis te maken met Athene en de omgeving. Zo kun je deelnemen aan de facultatieve excursie �� ��Cape Sounion Tour �� ��. Hierbij rijd je via de kustweg van de Attaca waar je een schitterend uitzicht hebt op de Saronische Golf. Onderweg kom je langs de vestingsteden Glyfada, Vouliagmeni en Varkiza, waarna je aan zult komen bij Cape Sounion. Daar staan met de prachtige witte pillaren van de Tempel van Poseidon. Ook heb je daar een adembenemend uitzicht van de Cape Sounion, waar de rotsen de kristal heldere wateren van de Golf ontmoeten. Onderweg heb je een schitterend uitzicht over de Saronische Golf en de kleine eilanden vanaf de kust. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan de Tempel van Poseidon, is er nog tijd om zelf de omgeving te verkennen.

Dag 5, Vlucht naar Amsterdam De laatste dag is aangebroken. De bus brengt je naar de luchthaven. Met een fantastische ervaring rijker stap je in het vliegtuig om weer naar huis te gaan.

Technische informatie

Afstanden Marathon 42 km, 10 km

Datum race 4 november 2007

Klimaat Het vaste land en de Peloponnessos hebben een Mediteraan klimaat; zachte vochtige winters, lange hete, droge zomers. In november bedraagt de gemiddelde temperatuur in Athene 14 C. De maximale temperatuur bedraagt 18,7 C en de minimale temperatuur 11 C.

Starttijden Startschot marathon: 8.30 uur.

Voorwaarden Deelname van de Athene Marathon is vanaf 18 jaar.

Maximumtijd Je dient de marathon in maximaal 6 uur af te leggen.

Inschrijving (onder voorbehoud) De uiterste inschrijfdatum voor de marathon is 1 september 2007. Voor de 10 kilometer Road Race is dat 21 oktober. Het startbewijs voor de marathon is �o 80,- , voor de 10 kilometer Road Race �o 75,-. De website van de marathon van Athene is www.athensclassicmarathon.gr. Op deze website kunt u zich aanmelden.

Parkoers De Athene marathon van 42 km vindt geheel plaats op geasfalteerde wegen. De eerste twaalf kilometers zijn vlak, de daaropvolgende negentien kilometer zijn heuvelachtig. In de laatste 11 kilometer daal je af naar de plek van de finish; het Olympisch Stadion.

Verzorging Bij de start, onderweg na elke vijf kilometer en bij de finish zijn diverse dokters, fysiotherapeuten en verpleegsters aanwezig om medische hulp te kunnen bieden waar dat nodig is. Ook zijn er diverse posten aanwezig met water en Isotonic. Deze posten zijn te vinden bij de start, na elke 5 kilometer en bij de finish.

Tijdsregistratie Om de tijd te kunnen registreren krijg je een chip mee. Deze chip registreert de exacte tijd van elke loper en kan je aan de schoenveters bevestigen. Bij de start wordt deze chip geactiveerd.