Ierland

Connemara International Marathon

Afstanden Ultra marathon: 63 kilometer Hele marathon: 42,195 kilometer Halve marathon: 21,1 kilometer

Neem deel aan de meest spectaculaire marathon van de wereld. Geen meter van de in totaal 42.195 meters is vlak, twee steile beklimmingen van enkele mijlen lang moeten bedwongen worden. Doe mee! Schrijf je nu in voor ‘de hel van het westen’ in Ierland!

Galway

Galway is een van de meest ontspannen steden van West-Europa. Het is een stad, maar met zijn laissez-faire sfeer en artistieke ‘vibe’ voelt het als een groot dorp. Galway, ook wel de “City of the Tribes� genoemd, naar de 14 welgestelde stammen of clans die hier tijdens de Middeleeuwen heersten, is de meest westelijke stad van Europa en mag bogen op een rijk kunstzinnig erfgoed en een bloeiend kunst- muziek-, theater- en filmleven. Je zult genieten van de sfeervolle pubs in deze stad in het westen van Ierland, fraai gelegen aan de Galway Bay. Met de mooie middeleeuwse straatjes en de levendige markten als bonus beleef je een trip om nooit te vergeten! Een goede voorbereiding op de marathon!

Boek hier de vierdaagse Ierland-reis >> technische informatie en meestgestelde vragen Programma Connemarathon

Dag 1, 30 maart 2007 Amsterdam – Shannon, vlucht en hoteltransfer

Dag 2, 31 maart 2007 Vrije dag

Dag 3, 1 april 2007 Marathon

Dag 4, 2 april 2007 Shannon – Amsterdam vlucht en aankomst

Prijs: € 599,- per persoon Inbegrepen: Vlucht Amsterdam – Shannon v.v., Transfers van en naar luchthaven, Drie overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt Niet inbegrepen: Uitgaven van persoonlijke aard, Facultatieve excursies, Fooien, Verzekeringen, Luchthavenbelastingen (+/- €105,-), Calamiteitenfonds, Startbewijs en inschrijving marathon € 65,- p.p. Vluchtgegevens: (onder voorbehoud) 30-03-07 Amsterdam – Dublin Air Lingus 09.30 – 10.05 30-03-07 Dublin – Shannon Air Lingus 11.45 – 12.30 02-04-07 Shannon – Dublin Air Lingus 12.30 – 13.15 02-04-07 Dublin – Amsterdam Air Lingus 14.15 – 16.50

Dag tot dag Programma Connemarathon Ierland

Dag 1 Vertrek van Amsterdam naar Shannon Airport Je vliegt met een overstap op Dublin naar Shannon airport. Je wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die je vervolgens naar het hotel in Galway brengt.

Dag 2 Vrije dag Vandaag heb je de tijd om je eigen tijd in te delen. Je kunt gaan relaxen maar je kan ook de stad in om Galway te verkennen.

Suggesties om te doen: Dagexcursie Connemara Vertrek van het hotel voor een dagexcursie naar het prachtige natuurgebied van Connemara die grotendeels door schapen word bevolkt. Ook staat dit natuurgebied bekent om zijn 100 tal smalle meertjes. We zullen eerst het pittoreske dorpje Oughterard aandoen welke gelegen is aan de oevers van Lough Corrib. Vervolgens brengen we een bezoek aan Kylemore Abbey, dit is een beroemd klooster. Het neogotische gebouw werd in de 19e eeuw gebouwd als landhuis. In 1920 werd het gekocht door Benedictinessen, sindsdien is het een klooster.

Aan het eind van de middag keer je terug naar het hotel.

Kosten voor deze excursie bedragen € 27,00 per persoon.

Galway stadstour De Galway stadstour voert gedurende een uur in een vintage dubbeldekker langs het geweldige verleden en afgewisselde geschiedenis van deze oude stad. Je krijgt de kans om het Eyre Plein, de kathedraal, Galway Baai en het Spaanse gewelf te bezoeken.

Kosten voor deze stadtour bedragen € 11,00 per persoon. Dag 3 De marathon Vandaag is het zover. Vanaf 09.00 uur wordt het startschot gelost voor de volgende marathons: • 09.00 uur Ultra Marathon 63 km start Maam Cross finish Maam Cross • 10.30 uur voor Full Marathon 42 km start Lough Inagh finish Maam Cross • 12.00 uur voor de halve marathon 21 km start Lenaun Village finish Maam Cross Het weer in Ierland is in deze periode wisselvallig en het kan veel regenen, houd daarom rekening met je kleding. Wij wensen je alvast heel veel succes! Na deze vermoeiende marathon keer je terug naar het hotel waar je heerlijk kunt ontspannen.

Dag 4 Terugvlucht Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Hotelinformatie: Hotel Jurys Inn *** Dit hotel is perfect gelegen in het hart van het centrum. Op loopafstand kan je de bars en de restaurants bereiken. Faciliteiten: comfortabele kamers met telefoon, televisie, thee en koffie faciliteiten en haardroger. Verder beschikt het hotel over een restaurant en een bar. Internetadres: hotel Jurys Inn

Technisch informatie

Datum race:1 april 2007 Afstanden: 21 kilometer, 42 kilometer en 63 kilometer Starttijd voor de afstanden: 21 kilometer om 12.00 uur 42 kilometer om 10.30 uur 63 kilometer om 09.00 uur

Voorinschrijving via internetsite: www.connemarathon.com De kosten zijn voor alle drie de marathons gelijk en bedraagt € 65,- per persoon.Je dient jezelf in te schrijven via de website. Je kan alleen betalen met VISA of Master credit card. Startnummer en tijdregistratie: Je ontvangt bij de start je startnummer. De tijden worden handmatig bijgehouden. Maximumtijd: De maximale tijd om de hele marathon te voltooien bedraagt 8 uur. Tijdens de Ultra marathon moet je de eerste 21 kilometer binnen 2:30 uur afleggen – de 42 kilometer binnen 5:00 uur en de 63 kilometer binnen 8:30 uur. Klimaat: In maart is het in Ierland in de ochtend ongeveer 5 graden. In de middag aan de finish zal het naar verwachting een graad of 10 zijn. Verzorging: Na 8 km zal om de vijf kilometer een verzorgingspost staan met eet- en drinkgelegenheden, voor frisdranken, versnaperingen. Water plus sponzen, na 8 km. elke 5 km.