Zuid – Afrika, Big Five Marathon

Entabeni Private Game Reserve ‘Doorkruis het rijk van de wilde dieren’

Afstanden Hele marathon: 42,2 kilometer Halve marathon 21,1 kilometer

Durf jij de uitdaging aan om al hardlopend het wilde dierenrijk van de Afrikaanse savanne te doorkruizen? Het is nu mogelijk want op 30 juni 2007 klinkt het startschot van de “Big Five Marathon”, de enige marathon die gehouden wordt tussen de wilde dieren. De marathon brengt hardlopers vanuit de hele wereld bij elkaar in één van werelds meest spectaculaire wildparken van Afrika. Baobab marathonreizen biedt je de mogelijkheid om een klassieke Afrikaanse safari te combineren met één van de meest uitdagende marathons in de wereld. De route gaat dwars door het leefgebied van de bekende Afrikaanse big five: olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden. Geen hekken, geen rivieren er is werkelijk niets dat de lopers van het wild scheidt. Een onvergetelijke ervaring! Boek hier de Big five Marathonreis

>> Programma

>> technische informatie en meestgestelde vragen

Programma Baobab marathonreizen biedt je de ultieme reiservaring: Deelnemen of het aanschouwen van de hele of ultra halve marathon in het wildpark van Entabeni. In de schitterende omgeving kan men spannende gamedrives combineren met een uitdagende marathon. Het Entabeni wildpark, gelegen in de Limpopo provincie, is de perfecte omgeving voor het evenement. Het park met een omvang van 12.000 hectares heeft een verscheidenheid aan accommodaties variërend van tentenkamp tot luxe lodge. Baobab marathonreizen geeft je twee verschillende mogelijkheden om te overnachten. Meer informatie vind je verderop in het programma. Overigens is het beschreven dagprogramma gelijk voor iedereen ongeacht de keuze van accommodatie.

Met de Big Five Marathon heb je de unieke gelegenheid je sport te combineren met een bijzondere vakantie.

Programma beschrijving

Dag 1, 25 juni 2007 Vlucht Amsterdam – Johannesburg

Dag 2, 26 juni 2007 Aankomst Johannesburg, transfer Entabeni

Dag 3, 27 juni 2007 Entabeni gamedrive

Dag 4, 28 juni 2007 Entabeni gamedrive en gamewalk

Dag 5, 29 juni 2007 Big Five marathonroute verkenning

Dag 6, 30 juni 2007 Big Five Marathon!

Dag 7, 1 juli 2007 Entabeni gamedrive, Galafeest

Dag 8, 2 juli 2007 Entabeni gamedrive, gamewalk

Dag 9, 3 juli 2007 Transfer naar Johannesburg, terugvlucht Amsterdam

Dag 10, 4 juli 2007 Aankomst Amsterdam

Er zijn twee verschillende accommodatiemogelijkheden. Mogelijkheid 1 biedt je een bijzondere ervaring door te kamperen in de wildernis. Mogelijkheid 2 biedt wat meer luxe door te overnachten in een lodge. Voor deelnemers aan de Big Five Marathon is er een marathon pakket beschikbaar bestaande uit een startbewijs, T-shirt, medaille en diploma.

Mogelijkheid 1: Wildside Camp Je verblijft in een echt Afrikaans Bush kamp. Je overnacht in een ruime tent voorzien van toilet, 24 uur per dag stroom, een muskietennet, stoelen, kast en een terras. Het kamp is gelegen aan de voet van een berg. ’s Morgens word je gewekt door allerlei dierengeluiden. Het is ook best mogelijk dat je de voetsporen van een leeuw aantreft naast je tent. Dit maakt het verblijf heel bijzonder.

Prijs: € 1.985,- per persoon € 485,- 1 persoonskamer toeslag Prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. De reissom is gebaseerd op de goedkoopste vliegticket-klasse. Het kan zijn dat deze op het moment van boeken niet meer beschikbaar is.

Inbegrepen: Alle vluchten, transfers van en naar luchthaven, luchthavenbelastingen, alle overnachtingen op basis van twee persoonskamers, maaltijden op basis van vol pension (vanaf diner dag 1 tot en met het ontbijt op dag 9) gamedrives, Engelssprekende chauffeur en tevens gids, alle beschreven excursies (zie dag tot dag programma voor uitgebreide beschrijving), informatie bijeenkomst, galafeest en afscheidsdiner, Baobab Marathonreizen T-shirt.

Niet inbegrepen: Overige maaltijden, drankjes, marathonpakket fooien, verzekeringen, vaccinaties, persoonlijke uitgaven. Champion timing chips zijn beschikbaar voor USD30). Je kan zelf ook je eigen chip mee nemen. Elke deelnemer moet voorzien zijn van een chip.

Bijkomende kosten in Nederland: Marathon pakket: € 115,- p.p.

Mogelijkheid 2: Lakeside Lodge Je verblijft in een prachtige eerste klas stenen lodge. De lodge is voorzien van ruime kamers met groot balkon of terras met een fantastisch uitzicht op een meer waar regelmatig nijlpaarden zich laten zien.

Prijs: € 1.985,- per persoon € 485,- 1 persoonskamer toeslag Prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. De reissom is gebaseerd op de goedkoopste vliegticket-klasse. Het kan zijn dat deze op het moment van boeken niet meer beschikbaar is.

Inbegrepen: Alle vluchten, transfers van en naar luchthaven, alle overnachtingen op basis van twee persoonskamers, luchthavenbelastingen, maaltijden op basis van vol pension (vanaf diner dag 1 tot en met het ontbijt op dag 9) gamedrives, Engelssprekende chauffeur en tevens gids, alle beschreven excursies (zie dag tot dag programma voor uitgebreide beschrijving), informatie bijeenkomst, galafeest en afscheidsdiner, Baobab Marathonreizen T-shirt.

Niet inbegrepen: Overige maaltijden, drankjes, marathonpakket, fooien, verzekeringen, vaccinaties, persoonlijke uitgaven.

Bijkomende kosten in Nederland: Marathon pakket: € 115,- p.p.

>>Bekijk het programma van dag tot dag

>> Technische informatie en meestgestelde vragen

Dag tot dag ProgrammaDag 1 Avondvlucht Amsterdam – Johannesburg

Dag 2 Aankomst Johannesburg, transfer Entabeni, ’s middags gamedrive Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de gids en chauffeur die je naar het Entabeni wildpark brengen. ’s Middags wordt het tijd voor de eerste spannende gamedrive. Zo’n gamedrive geeft je de mogelijkheid om een echte authentieke Afrikaanse safari te ervaren in de rustige omgeving. Doordat het Entabeni wildpark een verscheidenheid aan wilde dieren, open safari voertuigen en weinig toeristen kent wordt er een ideale wildernis sfeer gecreëerd.

Dag 3 en 4 Entabeni gamedrives Op dag 3 en 4 verkennen we het wildpark met gamedrives en optionele wandelingen door het wild. Tijdens deze dagen kun je wennen aan de omgeving, het klimaat en langzamerhand komt de grote dag dichterbij: De Big Five Marathon. Gedurende deze twee dagen is er elke dag één gamedrive inbegrepen in het programma. Deze zal óf in de vroege morgen óf in de late middag plaatsvinden. De gamedrive in de vroege ochtend vindt plaats tussen zes en half 9 in de ochtend. Tijdens deze vroege uren ga je op zoek naar de spectaculaire wilde dieren. Met een beetje geluk zie je de big five! Na terugkomst van de ochtendsafari word je verrast met een heerlijk ontbijt buffet. De gamedrive in de namiddag begint om 4 uur. Rond half 8 ’s avond ben je weer op tijd terug voor het diner. Deze gamedrive bezorgt je net als in de ochtend een geweldige safari- ervaring. De fantastische zonsondergang is een belevenis op zich. Geniet van een koud drankje in de savanne terwijl je de veranderende kleuren van de donker wordende hemel aanschouwd. Het wild in privé-parken is niet zo schuw. Daarom is het niet onwaarschijnlijk om olifanten, giraffen en antilopen te zien grazen in de nabijheid van de safaritruck. Een groep leeuwen zorgt soms zelfs voor vertraging wanneer ze al luierend de weg versperren. Er wordt gebruik gemaakt van open 4×4 safaritrucks, die een prachtig maar veilig uitzicht bieden op de wilde dieren. Als alternatief op een gamedrive kun je ook een wandeltocht dwars door het park maken. Dit geeft je de mogelijkheid om de omgeving van dichtbij te verkennen onder begeleiding van een ervaren en bewapende ranger. Tijdens het verblijf krijgen de deelnemers een aantal parkrangers toegewezen. Deze rangers bewaken je veiligheid, besturen de safari trucks, fungeren als gids, coördineren het evenement en ze staan 24 uur per dag tot je beschikking. Alles wordt gedaan om jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Dag 5 Big Five Marathon routeverkenning Na het ontbijt word je naar het beginpunt van de marathon gebracht. Het is tijd om de marathonroute te verkennen: In konvooi volgen alle safaritrucks de route om je kennis te laten maken met het parcours. Zo kan je de moeilijkheidsgraad van de route beoordelen en de verschillende soorten terreinen bekijken. Na de routeverkenning is er een groot lunch buffet. Iedereen verzamelt zich hier voor de officiële introductie van het evenement en een presentatie over praktische zaken betreffende de marathon.

Dag 6 Big Five Marathon! Vandaag is de grote dag. Je gaat een uitdaging tegemoet om nooit meer te vergeten. ’s Ochtends word je naar de start van de marathon gebracht. De marathon gaat als het goed is om 10 uur van start, dit hangt af van waar de lokale groep leeuwen zich op dat moment ophouden. Zij bevinden zich meestal aan de voet van de Entabeni bergrug, waar de marathon van start gaat. We wensen je alvast heel veel succes met het voltooien van deze prestatie! Ook voor de toeschouwers, geniet ervan!

Dag 7 Entabeni gamedrive en Galafeest ’s Morgens kun je volop bijkomen van die geweldige prestatie. Voor degenen die de behoefte hebben om actief te blijven kan een optionele wandeling door het wild met de rangers geregeld worden. ’s Middags zal je nog een fantastische gamedrive meemaken gevolgd door een speciaal georganiseerd “Bush Gala Party”. Hier tref je overheerlijk eten, live entertainment en een prijsuitreiking aan. Kortom een geweldig feest onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 8 Entabeni gamedrive of gamewalk Op de laatste dag in het Entabeni wildpark zal je nog een laatste gamedrive maken of s’ ochtends of s’ middags. Liefhebbers kunnen de benen nog even strekken voor een laatste wandeling door het wilde dierenrijk. In de avond is er een afscheidsdiner.

Dag 9 Transfer Johannesburg en terugvlucht Amsterdam Middagtransfer naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Dag 10 Aankomst Amsterdam

Technisch informatie

Afstanden: Hele marathon Halve marathon

Datum race: 30 juni 2007

Klimaat: Het weer is erg droog, zonnig en koel tijdens de juni en juli maanden. De temperatuur wordt beïnvloed door zon, schaduw, wind en hoogte, variërend van zo’n 18 tot 23 graden.

Starttijden: Hele marathon, 10.00 uur Halve marathon, 10.00 uur

Minimumleeftijd: Er is geen minimumleeftijd verbonden aan de marathon.

Maximumtijd: de maximumtijd om de marathon te voltooien bedraagt 7 uur. Voor de halve marathon is dat 5½ uur.

Voorinschrijving: De voorinschrijving eindigt op 15 mei 2007. Zodra je je hebt opgegeven regelen wij je inschrijving.

Parcours: Het parcours bevindt zich op 1800 meter hoogte, met vlakke en heuvelachtige delen en een grote klim in de Yellow Wood Vallei. Het terrein varieert van zand, stenen, grind, asfalt en aarde.

Verzorging: Elke vier kilometer tref je een eet/drank gelegenheid aan. Hier kun je water, energiedranken en snacks krijgen. Douche- en omkleedfaciliteiten zijn aanwezig na de loop. Na het passeren van de finishlijn zijn er sandwiches beschikbaar voor lopers en toeschouwers.

Prijzen: T-shirts en diploma voor iedereen, medailles voor iedereen die de race binnen de tijd uitloopt en diverse prijzen voor de snelste lopers.

Meer informatie / links: Landeninformatie: www.baobabmarathonreizen.nl Visum: www.visum.nl Vaccinaties: www.lcr.nl (de reisdokter) Vreemde valuta: www.oanda.com (currency converter)

Meest gestelde vragen over de marathon:

1 Moet ik malaria tabletten slikken? Op dit moment is het gebied malariavrij. Voor de laatste informatie verwijzen we je naar de GG en GD.

2 Welke valuta moet ik mee nemen? Het wisselen van contante euro’s of dollars in kleine coupures is de snelste manier. Cheques kunnen ook ingewisseld worden. Creditcards zijn geaccepteerd als betaalmiddel in restaurants en winkels. In Zuid-Afrika zijn voldoende pinmogelijkheden.

3 Kan ik ter plaatse de afstand waar ik me voor heb opgegeven veranderen? Ja, dit kan nog uiterlijk tot op dag 4 van de routeverkenning.

4 Krijg ik een aandenken? T-shirts voor alle deelnemers aan de halve en de hele marathon. Daarnaast nog medailles voor iedereen die de race binnen de tijdslimiet uitloopt.

5 Welke dieren zijn er in het Entabeni Game Reserve? Je vindt hier naast de ‘Big Five’ (neushoorn, olifant, luipaard, leeuw en buffel) nog vele andere dieren zoals giraffes, nijlpaarden, krokodillen, antilopen en een overvloed aan vogels.

6 Is het veilig tijdens de marathon? Speciale rangers zullen de veiligheid tijdens de marathon bewaren. Speciale ranger-voertuigen zullen voor en achter de marathonlopers rijden. Tevens is er een groot aantal rangers die constant het hele parcours in de gaten houdt en grote dieren op afstand houdt. Zonodig zal er ook een helikopter aanwezig zijn die de dieren in de gaten zal houden.