10 van de mooiste plaatsen in Canada om deze winter te bezoeken

De dagen zijn korter, de lucht is frisser en de bladeren zijn allemaal van de bomen gevallen. Het is weer die tijd van het jaar waarin we verlangen naar warme chocolademelk, open haarden en activiteiten waarbij we niet hoeven te zweten. Gelukkig voor ons zijn er genoeg plaatsen in Canada waar je van deze dingen kunt genieten zonder je huis te hoeven verlaten. Hier zijn 10 prachtige locaties in Canada waar het deze winter gezellig blijft:

Whistler, Brits Columbia

Whistler is een prachtig bergdorp in het binnenland van British Columbia, bekend om zijn buitenactiviteiten en overvloed aan natuurlijke warmwaterbronnen. Het ligt aan de voet van Blackcomb Mountain en is een populaire bestemming voor skiën, snowboarden en sleeën, maar ook voor wandelen en fietsen. Bezoek Whistler in de winter, en u kunt de besneeuwde paden en hellingen ervaren, evenals het kleurrijke landschap van het regenwoud. U kunt zich ook opwarmen in een van de vele warmwaterbronnen in het gebied, waaronder Lost Lake en Alpha Lake, die het hele jaar door geopend zijn. In Whistler vinden ook veel winterfestivals en speciale evenementen plaats, waaronder de jaarlijkse Coastal First Nations Winter Games.

Quebec City Winter Festival

De kille lucht en het frisse zonlicht van de winter vormen de perfecte achtergrond voor het Winterfestival van Quebec City, een maand lang feest van kunst en cultuur. Het Quebec Winter Carnival is een van de hoogtepunten en trekt elk jaar meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Dit wilde en prachtige evenement is al meer dan 100 jaar een traditie in Quebec City. Het festival begint in het tweede weekend van februari, met een parade van reusachtige, kleurrijke praalwagens die door de straten van Oud Quebec trekt. Wintercarnaval is een viering van de winter en de Frans-Canadese cultuur, met veel kleurrijke kostuums, livemuziek, heerlijk eten en natuurlijk sneeuw. Het festival omvat ook een ijssnijwedstrijd, vuurwerk en een kleurrijke overdekte parade.

Toronto Cultuur Nachten

Toronto’s Winterlicious Festival biedt een gevarieerde selectie van culturele evenementen, en het Winter Culture Nights Festival laat de visuele en uitvoerende kunsten van de stad zien. Toronto’s Winterlicious Festival viert de diverse culinaire scene van de stad en biedt bezoekers een selectie van speciale menu’s bij deelnemende restaurants. Dit is een geweldige manier om nieuwe restaurants uit te proberen zonder de bank te breken, aangezien de meeste menu’s tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Het Winter Culture Nights Festival laat de visuele en uitvoerende kunsten van de stad zien. Bezoek musea, kunstgalerieën, theaters, culturele centra en speciale Winter Culture Nights openluchtevenementen, zoals schaatsen op Nathan Phillips Square of wandelen langs het pittoreske Harbourfront Path.

Manitoba Travelling Roadshow

Dit is de perfecte gelegenheid om de prachtige Canadese prairies te verkennen. De Manitoba Travelling Roadshow brengt kunst, muziek en theater naar plattelandsgemeenschappen, waar deze culturele evenementen anders moeilijk toegankelijk zijn. De reizende roadshow bezoekt verschillende gemeenschappen, waaronder The Pas, Swan River, Sprague, Tootor Or, Victoria Beach en Waskada. Er is een keur aan artiesten en muzikanten, waaronder inheemse artiesten, folkmuzikanten, koren en dansers. Bezoek de winter en je kunt het veranderende landschap ervaren, openluchtevenementen ontdekken en genieten van kunst en cultuur van wereldklasse in kleine gemeenschappen in heel Manitoba.

Calgary Heritage Festival

Tijdens het Calgary Heritage Festival kunnen bezoekers de culturele geschiedenis van de stad verkennen via allerlei speciale evenementen, tentoonstellingen en activiteiten, waarvan vele gratis zijn. U kunt ook binnen- en buitententoonstellingen bezoeken of deelnemen aan erfgoedgerelateerde workshops en activiteiten. Tijdens het festival vinden ook speciale evenementen plaats, zoals de Calgary Stampede, cowboywedstrijden en een pannenkoekenontbijt in de Rocky Discovery Galleria van de Calgary Zoo. Vergeet niet wat eten uit de Prairie te proberen, zoals bannock, braadvlees of bison en andere Canadese specialiteiten zoals poutine en Beaver Tail.

Rocky Mountain Skiën en Wandelen

Dit is de perfecte tijd van het jaar om de Rocky Mountains te bezoeken, wanneer het weer koeler is, de drukte minder groot en het landschap weelderig en groen. Een aantal plaatsen in de Rockies, zoals Banff en Canmore, bieden winteractiviteiten aan, zoals skiën, snowboarden, ijsklimmen, sleeën en sneeuwschoenwandelen. U kunt ook andere gebieden in de Rockies bezoeken, zoals Lake Louise en Jasper, om de winter op lagere hoogte te ervaren. Lake Louise biedt schilderachtige langlauf- en sneeuwschoenroutes en alpineskiën. U kunt ook wandelen of sneeuwschoenwandelen in Jasper National Park, waar het winterlandschap bijzonder mooi en kleurrijk is.

Vancouver Harbour Tours

Vancouver is een van de mooiste steden van Canada, en ziet er in de winter nog spectaculairder uit. U kunt de charme van de stad ervaren tijdens een schilderachtige Harbour Cruise, die langs de waterkant van de stad vaart. De haven van Vancouver staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ziet er in de winter, wanneer het landschap bedekt is met sneeuw, nog prachtiger uit. Een andere optie is een bezoek aan Granville Island, waar elk weekend een Wintermarkt wordt gehouden. Hier kunt u genieten van de charme van de waterkant van Vancouver onder het genot van warme drankjes.

Edmonton K-Days Festival

Dit 10-daagse evenement laat het beste van Alberta zien, waaronder huis- en tuintentoonstellingen, veewedstrijden, vakbeurzen, entertainment en sport. Het festival begon in 1989 als een manier om het honderdjarig bestaan van Edmonton te vieren. Nu trekt het elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekers, die het brede scala aan activiteiten en evenementen komen meemaken. U kunt de Edmonton Highland Games bijwonen, de International Airshow bezoeken, sportwedstrijden bijwonen, zoals het Edmonton Eskimo’s Kick-Off Weekend en de Canadian Finals Rodeo, of de vele tentoonstellingen verkennen, zoals het Royal Alberta Museum en het Edmonton Expo Centre.

Conclusie

De dagen zijn korter, de lucht is frisser en de bladeren zijn allemaal van de bomen gevallen. Het is weer die tijd van het jaar waarin we verlangen naar warme chocolademelk, open haarden en activiteiten waarbij we niet hoeven te zweten. Gelukkig voor ons zijn er genoeg plaatsen in Canada waar je van deze dingen kunt genieten zonder je huis te hoeven verlaten. Deze 10 prachtige locaties in Canada waar je deze winter gezellig kunt vertoeven zijn Whistler, Quebec City, Toronto, Manitoba, Calgary, Rocky Mountain, Vancouver, Edmonton, Vancouver Harbour en Conclusie. Als je het geluk hebt te overwinteren in Canada, is er geen betere plek om te zijn dan op een van deze geweldige bestemmingen. Van kuststeden tot de besneeuwde bergen, Canada heeft voor elk wat wils!