Marathon New york

De ING New York City Marathon 2007 is bij ons helaas uitverkocht. Meld je aan voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gebracht van eventuele annuleringen en zodat je er volgend jaar als eerste bij bent !

Standaard Programma New York Marathon – van Dag tot Dag :

Standaard 7-daags Programma

Dag 1: Donderdag 1 november 2007 Vertrek vanaf luchthaven Schiphol. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze Nederlandse reisleiding. Indien nodig zullen zij assisteren bij het inchecken en bij eventuele andere officiële plichtplegingen. Het is wel noodzakelijk dat u zich bij aankomst op Schiphol meldt bij één van onze stafleden. Hoe laat en waar u zich exact dient te melden op Schiphol krijgt u 1 week voor vertrek te horen, wanneer ook uw vliegticket opgestuurd zal worden. Na aankomst in New York, brengen speciaal voor onze groep gecharterde bussen u direct naar uw hotel in het centrum van Manhattan. Deze bustrip zal ongeveer één uur in beslag nemen. De reisleiding verblijft in principe in hetzelfde hotel als u (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Met vragen kunt u altijd bij hen terecht.

Dag 2: Vrijdag 2 november 2007 Vanmorgen hebben alle lopers en supporters de mogelijkheid om op eigen gelegenheid New York te verkennen.

Vanmiddag halen we met de hele groep de startnummers op bij het hoofdkwartier van de NYCM. Het is verplicht dat iedereen behalve het officiële registratieformulier ook zijn paspoort meeneemt. Mochten er zich tijdens de registratie problemen voordoen, zal de Expersport reisleiding ter plaatse zijn om u te assisteren.

Dag 3: Zaterdag 3 november 2007 Om circa 07.30 uur dient iedereen die deelneemt aan de International Friendship Run (IFR) klaar te staan bij de ingang van het hotel. Vanaf hier gaan we dan groepsgewijs naar het gebouw van de Verenigde Naties. Hier zal de start van de IFR plaatsvinden. De duur van deze trainingsloop is ongeveer 3 mijl en is een ware happening. De finish is bij Tavern on the Green in Central Park. Supporters of familie die aan deze IFR willen meedoen, kunnen tegen contante betaling deze speciale IFR Button verkrijgen op het hoofdkwartier van de NYCM.

Vanavond zal de Pasta Party plaatsvinden bij Tavern on the Green in Central Park. Aanvangstijd staat vermeld op het ticket dat u bij uw startnummer gekregen heeft. Tip voor de avond (speciaal voor de marathonlopers): Ga vroeg naar bed, morgen is de grote dag!!

Dag 4: Zondag 4 november 2007 Vandaag is het zover. Van 05:00 tot 07:00 uur kunt u instappen in de bussen die klaar staan op 5th Avenue en 42nd Street voor de “Library”. Deze bussen zullen u naar de start op de Verrazano Bridge brengen. De busrit zal ongeveer 35 minuten duren. Taxi’s zijn moeilijk te krijgen, mede omdat grote gedeelten van het parcours afgezet zijn voor alle verkeer. Alleen marathonlopers kunnen van deze bussen gebruik maken.

Supporters en familie kunnen samen met de Expersport reisleiding naar de beste punten van het parcours gaan. Na de marathon gaat iedereen op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Dag 5: Maandag 5 november 2007 Met een speciale “excursiepas”, welke u bij Expersport kunt bestellen, kunt u 2 dagen gebruik maken van bussen die u naar een groot aantal interessante bezienswaardigheden in New York zullen brengen. U kunt zowel Downtown als Uptown Manhattan zien.

Dag 6: Dinsdag 6 november 2007 Indien u de excursiepas besteld heeft, kunt u daar vandaag nog gebruik van maken. Indien u de pas niet besteld heeft, heeft u deze ochtend de mogelijkheid New York voor de laatste keer te verkennen of eventueel nog inkopen te doen. Eind van de ochtend / begin van de middag zal de bus ons ophalen voor het hotel om ons naar het vliegveld van New York te brengen vanwaar de terugreis naar Nederland zal aanvangen.

De vlucht van New York terug naar Nederland duurt ca. 8 uur. U dient er rekening mee te houden dat er een tijdsverschil is tussen New York en Nederland. Het is in Nederland 6 uur later.

Dag 7: Woensdag 7 november 2007 Vroeg in de ochtend aankomst in Nederland op de luchthaven van Schiphol. :

Belangrijk: Exacte locaties en tijden krijgt u na boeking te zijner tijd per reguliere post van ons toegestuurd!

Afwijkende Programma’s: Personen die op afwijkende data willen reizen, kunnen dit kenbaar maken op het Expersport NYCM boekingsformulier. U dient tevens bij “opmerkingen” op dit formulier uw precieze wensen aan te geven. Houdt u er rekening mee dat de mogelijkheden voor afwijkende vluchten zeer beperkt zijn. Verder is het enkel mogelijk de vertrekdatum vanuit Amsterdam of de vertrekdatum vanuit New York te laten afwijken en NIET beiden. Dit geldt overigens ook voor personen die door willen vliegen naar andere bestemmingen. Wij nemen dan binnen één week na ontvangst van uw boekingsformulier telefonisch/schriftelijk contact met u op voor een goedkope citytrip New York. Indien u een afwijkende vlucht wenst te boeken, zijn hier extra kosten aan verbonden. De basiskosten zijn euro 150,- per persoon bovenop de genoemde prijs onder punt 15. Aangezien de afwijkende vlucht niet in het groepstarief valt, kunnen hier ook extra kosten van toepassing zijn. Dit kunt u terugvinden in uw offerte.

Programma’s – Vlucht & Startbewijs: Expersport Nederland biedt dit jaar speciaal voor die personen die over hun eigen accommodatie in New York beschikken een programma aan bestaande uit een vlucht plus het New York City Marathon startbewijs. Prijzen en voorwaarden met betrekking tot het – Vlucht & Startbewijs: Programma – zie punt 16 van deze informatie sheet. De Kosten zijn inclusief retourvlucht Amsterdam – New York alsmede een gegarandeerd New York City Marathon startbewijs.

De Vliegreis naar New York: Wij vliegen met KLM/NW met het volgende vliegschema (onder voorbehoud, er kunnen nog wijzigingen voorkomen): 1 november Amsterdam 1010 1355 (aankomst Detroit) 1 november Detroit 1510 1701 (aankomst New York) 6 november New York 1615 1818 (aankomst Detroit) 6 november Detroit 1910 0900+1 (aankomst Amsterdam woensdag 7 november) Let op: dit jaar geldt voor ons standaardpakket dat de heen- en terugvlucht naar en vanaf New York niet rechtstreeks is, maar met een overstap van ong. 1 – 1, 5 uur in Detroit.

Vervoer in New York: Inclusief in het standaard 7-daagse Expersport NYCM programma is het vervoer van en naar het vliegveld en hotel en zal worden uitgevoerd door een Amerikaanse busorganisatie. Alle deelnemers die voor afwijkende aankomst en / of vertrekdata kiezen zullen zelf voor het vervoer van / naar het vliegveld en hotel te zorgen. Het vervoer per bus op zondagmorgen naar de start van de marathon is inbegrepen voor alle marathonlopers (dit geldt niet voor supporters). – Al uw andere vervoer in New York dient u zelf te regelen. Er zijn meerdere mogelijkheden. Per bus, metro (zeer goed, alleen dient u van te voren goed te bekijken welke lijnen u wilt nemen) of taxi. De Expersport reisleiding zal u uiteraard assisteren indien dit door u verlangd wordt.

NYCM Accommodatie Mogelijkheden: Expersport Nederland maakt tijdens het NYCM programma al jaren lang gebruik van een zeer centraal gelegen hotel in Manhattan namelijk het Bedford Hotel (118 East 40 Street). Er zijn één-, twee- , drie- en vierpersoonskamers beschikbaar (4 persoonskamers zijn gelimiteerd beschikbaar). Alle kamers hebben o.a. toilet, douche, bad, televisie en telefoon op de kamer. Betreffende de kamerindeling: U bepaalt zelf de kamerindeling van het door u geboekte reisgezelschap. Let op: indien u een 4 persoonskamer wilt boeken, houdt u er dan rekening mee, dat er 2 normale bedden (of één 2-persoonsbed) op de kamer staan en 2 slaapbanken. Indien u een 3-persoonskamer wilt boeken, houdt u er dan rekening mee, dat er 2 normale bedden (of één 2-persoonsbed) op de kamer staan en 1 slaapbank. Indien u alleen reist maar toch een kamer wenst te delen met een andere Expersport NYCM programma deelnemer (om bijvoorbeeld de reiskosten te verlagen) dient u dit aan te geven op het boekingsformulier. Wij trachten de verzoeken te combineren (rekening houdende met gegevens als leeftijd, geslacht en wel of niet rokers). Indien combineren lukt, krijgt u ruim voor vertrek naam, adres en telefoonnummer van uw onbekende kamergenoot toegestuurd zodat u voor vertrek contact met elkaar kunt opnemen. Indien combinatie niet lukt, ontvangt u een herziene rekening voor de dan wel voor u beschikbare kamer. Voor gedetailleerde kosten zie punt 15 van deze informatie sheet.

Maaltijden in New York: Maaltijden in New York zijn niet inbegrepen in de prijzen. Omdat de meeste marathonlopers zelf willen beslissen wat en wanneer zij willen eten, hebben wij besloten maaltijden niet in het standaard pakket aan te bieden. Wij kunnen u de ontbijten optioneel aanbieden als volgt: Continental breakfast: euro 9,– per persoon per dag (onder voorbehoud; afhankelijk van dollarkoers) (inhoud: coffee or tea, juice, en keuze uit muffin, bagel or toast) American breakfast: euro 16,– per persoon per dag (onder voorbehoud; afhankelijk van dollarkoers) (inhoud: coffee or tea or juice en een keuze uit 3 eggs any style with potatoes and toast or pancakes or french toast. Also includes a choice of bacon, ham or sausage) U kunt op het boekingsformulier aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Er zijn in de omgeving van uw hotel ontelbare eetgelegenheden en op deze manier bent u ook niet verplicht om iedere dag op gezette tijden in het hotel aanwezig te zijn. Nederlandse Reisleiding: Vanaf het vertrek op Schiphol en in uw hotel in New York zal gedurende het standaard 7-daagse programma Expersport reisleiding aanwezig zijn. Zij verblijven in principe in hetzelfde hotel als alle marathonlopers en hun supporters. Dit betekent dat u bij hen met al uw vragen dagelijks terecht kunt. Reizigers met afwijkende vertrek en/of aankomst data zullen tijdens deze (extra) dagen geen gebruik kunnen maken van deze service. De Kosten van het Standaard Expersport NYCM Arrangement 2007: Wij zijn er wederom voor de editie van 2007 in geslaagd één van de meest voordelige programma’s samen te stellen.

Standaard reisschema Programma 7 daags Vertrek vanuit Amsterdam do. 1 november 2007 Aankomst New York do. 1 november 2007 Vetrek vanuit New York di. 6 november 2007 Aankomst in Amsterdam wo. 7 november 2007 Kosten per persoon Programma A – 7-daags op basis van verblijf in: 4 – persoonskamer vanaf – Euro 1.580,- p.p. 3 – persoonskamer vanaf – Euro 1.695,- p.p. 2 – persoonskamer vanaf – Euro 1.780,- p.p. 1 – persoonskamer vanaf – Euro 2.325,- p.p.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud; afhankelijk van eventuele koerswijzigingen. Inclusief in de prijs zijn: – Retourvlucht Amsterdam – New York – 5 nachten verblijf in goed centraal gelegen hotel in Manhattan – Hotelkamer naar keuze (allen incl. douche/toilet/tv/telefoon) – Busvervoer van/naar vliegveld/hotel aankomst/vertrek datum – Ervaren en enthousiaste Nederlandse reisleiding in New York – Alle lokale toeristen – lees hotel – belastingen – Luchthavenbelasting en Veiligheidstoeslag t.w.v.Euro 160,– (onder voorbehoud, deze tarieven wijzigen continue bijv. brandstoftoeslag)

Inclusief in de prijs voor marathonlopers: – Gegarandeerd startbewijs voor de New York City Marathon – Busvervoer naar de start van de New York City Marathon – Deelname aan de International Friendship Run – Deelname aan de Pasta Party – Entree voor de NYCM prijsuitreiking en disco – New York City Marathon Entry Fee – New York City Marathon Processing Fee – New York City Marathon Handling Fee – New York City Marathon Magazine (uitslagenlijst)

Exclusief zijn: – Ontbijten, lunches + diners in New York – Uitgaven van persoonlijke aard – Kosten annulerings- en/of reis- en ongevallenverzekering. Optioneel te boeken (alleen bij het 7-daags Programma): 2-daagse Excursiepas New York Euro 80,– per persoon (onder voorbehoud)

Meereizende supporters: Meereizende supporters ontvangen een korting van Euro 250,- per persoon op alle bovengenoemde prijzen van het standaard programma. Dit vanwege het wegvallen van kosten voor het NYC Marathon Startbewijs. De Kosten van de Expersport NYCM – Vlucht & Startbewijs Arrangementen 2007: – Wij hebben een gelimiteerd aantal “vlucht & Startbewijs” pakketten beschikbaar.

Vlucht & Startbewijs Arrangement Programma B: Uitgaande van de in het bovenstaande programma A genoemde vertrek en aankomstdata kunnen wij u het volgende aanbieden: Kosten per persoon: vanaf Euro 1.050,–. Alle prijzen zijn onder voorbehoud; afhankelijk van eventuele koerswijzigingen.

Inclusief in de – Vlucht & Startbewijs – arrangement prijs zijn: – Retourvlucht Amsterdam – New York – Gegarandeerd startbewijs voor de New York City Marathon – Busvervoer naar de start van de New York City Marathon – Deelname aan de International Friendship Run – Deelname aan de Pasta Party – Entree voor de NYCM prijsuitreiking en disco – New York City Marathon Entry Fee – New York City Marathon Processing Fee – New York City Marathon Handling Fee – New York City Marathon Magazine (uitslagenlijst)

Boekingsprocedure: Wij raden iedereen aan die gebruik wenst te maken van het door Expersport aangeboden NYC Marathon programma zich voor 1 april 2007 officieel in te schrijven. Dit met het oog op het beperkte aantal startbewijzen (de meeste personen reageren onmiddellijk na ontvangst van onze informatie en het kan dus zijn dat wij reeds in maart uitverkocht zijn!). – Informeer eerst of er nog plaats is dus. Expersport is in het bezit van een gelimiteerd aantal gegarandeerde startbewijzen. Voor de verdeling hiervan geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!!! – Alle boekingsformulieren zullen op datum van binnenkomst worden behandeld. Wij verzoeken u om gelijktijdig met het boekingsformulier een kopie paspoort van alle reizigers mee te sturen. De uiterlijke inschrijfdatum is echter 1 juni 2007, maar zoals hiervoor al aangegeven, zijn de startbewijzen voor de New York City Marathon op deze datum niet meer te garanderen. – Na ontvangst van uw officiële boekingsformulier ontvangt u van ons de bevestiging / rekening alsmede (eventueel in een later stadium) de “Entry” met daarbij een Nederlandse vertaling. – Deze “Entry” dient u geheel ingevuld doch uiterlijk voor 1 juni 2007 per omgaande aan ons te retourneren. – In oktober ontvangt u uw startnummer en verdere informatie, 7 dagen voor vertrek ontvangt u van ons de laatste marathon informatie, reisbescheiden en uw vliegticket(s). – Boekingen zijn alleen geldig indien u de deposito betaling aan ons heeft overgemaakt.

Betalingsprocedure: – Tegelijk met het opsturen van het Expersport NYC Marathon boekingsformulier dient u een deposito bedrag (welk niet restitueerbaar is) van Euro 500,– per persoon aan ons over te maken alsmede (indien van toepassing) de kosten voor de annuleringsverzekering en de reis- en ongevallenverzekering. – Onze bankgegevens zijn als volgt: Bank: Rabobank Zuid-Kennemerland, Binnenweg 67, Heemstede Rekeningnummer: 32.44.07.424 of Postbank Giro, Rekeningnummer 507733 – U dient bij iedere betaling uw naam alsmede NYCM 2007 te vermelden. – Het restantbedrag dient uiterlijk op 10 juli 2007 op onze bank of giro rekening te zijn bijgeschreven. – Helaas zijn wij door vervelende ervaringen in het verleden genoodzaakt uw boeking pas als geldig te beoordelen (en u een gegarandeerd NYCM startbewijs toe te kennen) op het moment dat het deposito bedrag per persoon op onze bankrekening of girorekening is bijgeschreven.

Annuleringen: – Uw boeking kan alleen schriftelijk geannuleerd worden. – Bij annulering is de reiziger de onderstaande bedragen of percentages van de reissom verschuldigd afhankelijk van het moment van de annulering. De boeking van het arrangement dient schriftelijk geannuleerd te worden door de reiziger. – De datum van het poststempel geldt als meldingsdatum van de annulering. – Annuleringskosten verschuldigd aan Expersport Nederland: a. bij annulering voor 1 juni 2007: de aanbetaling ad euro 500,– (niet restitueerbaar + eventueel afgesloten verzekeringen). b. bij annulering vanaf 1 juni 2007: 50% van de reissom (+ eventueel afgesloten verzekeringen). c. bij annulering vanaf 10 juli 2007; 100% van de reissom (+ eventueel afgesloten verzekeringen). NB Indien u met meerdere personen reist en heeft gekozen voor programma A inclusief accommodatie en één van de personen uit uw groep moet annuleringen wegens omstandigheden, dan zullen de overige personen een extra bedrag moeten betalen voor de kleinere kamer (u heeft bijvoorbeeld een 4-persoonskamer geboekt en 1 persoon annuleert, dan blijven er 3 personen over die dan op een 3-persoonskamer dienen te verblijven waardoor de kosten voor de overgebleven 3 personen hoger worden. De 3-persoonskamer is duurder dan de 4-persoonskamer.) Deze kosten worden niet door de verzekering gedekt.

Paspoort & Visum: – Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, is het niet nodig een visum voor de Verenigde Staten aan te vragen. Echter, een geldig paspoort is wel vereist. – Nederlanders zonder visum, maar met een geldig paspoort dienen in het vliegtuig een extra formulier in te vullen. Heeft u een andere nationaliteit, dan dient u zelf na te gaan of u voor uw nationaliteit een visum voor de Verenigde Staten dient aan te vragen. – U kunt ook contact opnemen met Expersport, dan zoeken wij dit voor u uit. Echter, u blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor een eventuele visum aanvraag.

Aansprakelijkheid: – Expersport Nederland kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade of letsel ten gevolge van uw deelname en/of bezoek aan de New York City Marathon 2007. – U zult een “waiver” ontvangen van de marathon organisatie die u dient te ondertekenen en aan ons dient toe te sturen. In deze waiver staat een verklaring dat u een aantal organisaties niet aansprakelijk kunt stellen voor een aantal zaken. De ondertekening van deze waiver hoort bij de inschrijfprocedure. – Bij ondertekening van het boekingsformulier gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Expersport Nederland als in 2003 gedeponeerd bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel. – Zie ook hoofdstukken 17, 18, 19 en 20 m.b.t. verzekeringen.

Expersport’s New York City Marathon Boekingsformulier : – Bij dit informatiepakket vindt u het officiële Expersport Nederland NYCM boekingsformulier. Wij raden u aan om, wanneer u het boekingsformulier invult en aan ons terugstuurt, eerst de boekingsprocedure alsmede de Expersport New York City Marathon betalingsprocedure door te nemen. – Bent u volledig ingelicht en klaar om te boeken? Vul dan het ingesloten boekingsformulier volledig in en stuur het zo spoedig mogelijk retour naar ons correspondentie adres. Vergeet niet een kopie paspoort van alle reizigers mee te sturen.

Ga je met de auto naar het vliegveld, dan is het evrstandig om deze bij de zogenaamde langparkeergarages te plaatsen. Specialist op het gebied van parkeren bij vliegvelden is de website www.parkago.com. Zij vergelijken de tarieven van de verschillende bedrijven die parkeergaragaes hebben bij bijvoorbeeld Schiphol, maar ook Eindhoven en Maastricht.