10 redenen waarom je Nieuw-Zeeland moet bezoeken en waarom je nu moet gaan!

Het is moeilijk te geloven dat deze spectaculaire plek op slechts 5 uur vliegen van Sydney ligt. Nieuw Zeeland is een van de meest afgelegen en geïsoleerde plaatsen ter wereld. Toch is het ook een van de mooiste landen op aarde. Simpel gezegd is Nieuw-Zeeland een paradijs voor reizigers – met zijn hoge bergtoppen, weelderige regenwouden, kristalheldere meren en stranden die zo uit een sprookje lijken te komen. Of misschien een Pixar film. Want Nieuw-Zeeland is niet alleen een van de mooiste plekken op aarde, het is ook de thuisbasis van veel van de schattige personages uit “Finding Nemo” en “Inside Out”.

Je zou Nieuw Zeeland nu moeten bezoeken omdat…

– Het is een gastronomisch paradijs – Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn geweldige eten – en dat is niet verwonderlijk. Dit land heeft een van de meest unieke en diverse landschappen ter wereld. Het is ook een smeltkroes van culturen en keukens door de lange immigratiegeschiedenis met mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië. Je kunt er elke dag anders eten en niet twee keer hetzelfde eten. Je kunt fish and chips eten als ontbijt, fish and chips als lunch en fish and chips als diner. En dan zijn er nog steak, hamburgers, sushi, Chinees, Indiaas, Thais, Turks en vele andere heerlijke gerechten. U kunt er ook enkele van de beste wijnen ter wereld krijgen – en zeer redelijk geprijsd. De meeste Nieuw-Zeelandse wijnen worden gemaakt van Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sémillon en Riesling druiven.

Het is veilig en zeer gastvrij voor reizigers.

Nieuw-Zeeland is een van de veiligste landen ter wereld. Het is een zeer gastvrije plaats met een relaxte charme en geen attitude. Nieuw-Zeelanders zijn zeer vriendelijke en warme mensen. Ze zijn trots op hun land en cultuur en willen niets liever dan die delen met reizigers uit de hele wereld. U kunt op de meeste plaatsen, inclusief grote steden als Auckland en Wellington, op elk moment van de dag of nacht zonder angst rondlopen. En u kunt ook op verkenning gaan en op avontuur gaan in afgelegen en wilde plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw veiligheid. Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden. U wilt niet rommelen met de plaatselijke bevolking. Zij volgen een rugbyfilosofie van “all black and no play” – wat betekent dat zij rugby heel serieus nemen en het spel niet erg speels benaderen. Ze zijn ook erg beschermend over hun nationale symbool – de Kiwi. Kiwi’s kunnen soms erg territoriaal zijn, vooral als ze drinken. Het is dus het beste om afstand van hen te houden als ze in die stemming zijn.

Het heeft een adembenemend landschap…

Nieuw-Zeeland herbergt enkele van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Je kunt het zien in zijn vele stemmingen, van woeste rivieren en donderende watervallen, tot rustige meren, hoge bergen en dichte bossen. U ziet het ook in verschillende kleuren, afhankelijk van de tijd van het jaar. Nieuw-Zeeland heeft vier verschillende seizoenen – zomer, herfst, winter en lente. En het landschap is in elk seizoen anders. In de zomer zie je veel groen – de heuvels zijn bedekt met weelderig gras en bossen. In de herfst staan de heuvels in vuur en vlam met gouden en rode kleuren, terwijl de winters sneeuw en ijs brengen. En in de lente is alles weer weelderig en groen. In elk seizoen zijn ook enkele van de mooiste watervallen ter wereld te zien.

De mensen zijn vriendelijk en trots op hun cultuur…

Nieuw-Zeelanders zijn een trots volk – zowel op hun cultuur als op hun land. Ze zijn erg vriendelijk en gastvrij voor reizigers, maar ze respecteren ook hun cultuur en willen niet gestoord worden. U zult merken dat ze zeer beleefd zijn en u de hand schudden wanneer ze u ontmoeten en wanneer ze afscheid van u nemen. En ze verwachten hetzelfde terug. Ze gebruiken ook een veelgebruikte Nieuw-Zeelandse uitdrukking – “kiwi handdruk” – wat eigenlijk een handdruk met één hand is. U kunt ook veel conversatie van hen verwachten. Dat komt omdat de meeste Nieuw-Zeelanders van nature erg nieuwsgierig zijn en graag alles over u willen weten. Wees dus niet verlegen. En als u kunt, vertel dan ook iets over uzelf. Als u van plan bent Nieuw-Zeeland te bezoeken tijdens hun festivalseizoen, zult u zien dat de mensen feestelijk en vol leven en energie zijn. Ze vieren bijna elke maand wel iets.

U kunt verbazingwekkende wilde dieren van dichtbij zien…

Nieuw-Zeeland is een van de beste plaatsen om naartoe te gaan als u exotische en zeldzame wilde dieren wilt zien. U zult merken dat u sommige dieren heel dicht kunt benaderen – vooral de zeedieren en vogels. U kunt naar zee gaan om bultruggen, dolfijnen en andere zeedieren te zien. Resorts in Nieuw-Zeeland, zoals Auckland, hebben ook een walvissafari-seizoen waarin u walvissen vanaf de kust kunt zien. En als u geïnteresseerd bent in vogels: Nieuw-Zeeland herbergt enkele van de zeldzaamste vogels ter wereld, zoals de Kakapo en de Kiwi. U kunt naar Kiwiland gaan om deze fascinerende vogels te zien. En als u veel geluk hebt, kunt u er zelfs een vasthouden. U kunt ook naar de nabijgelegen eilanden en bossen gaan om wildleven te zien zoals herten, elanden, beren, Sambar herten en vele anderen.

Nieuw-Zeeland heeft enkele van de beste wandelroutes ter wereld -…

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn wandelroutes. In de zomer gaan duizenden toeristen op pad om de natuur in al haar glorie te zien. En Nieuw-Zeeland heeft enkele van de beste en meest uitdagende wandelroutes ter wereld. U kunt zowel dagwandelingen als meerdaagse wandelingen maken. En als je wandelt, kun je veel natuur zien. U ziet watervallen, bossen, bergen, rivieren en meren. En je kunt ook heel dicht bij het wilde leven komen. En u kunt uw wandeling afsluiten met een warme en pittige maaltijd – de beroemde Nieuw-Zeelandse keuken.

Er is voor elk wat wils, ongeacht uw interesses.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, literatuur of cultuur, heeft Nieuw-Zeeland vele musea en bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. En als u geïnteresseerd bent in sport, heeft Nieuw-Zeeland vele sportevenementen en amusementsmogelijkheden. En als u geïnteresseerd bent in avontuur, heeft Nieuw-Zeeland veel plaatsen waar u op avontuur kunt gaan. En als u geïnteresseerd bent in winkelen, heeft Nieuw-Zeeland veel winkels en winkelcentra waar u kunt winkelen tot u erbij neervalt. En als u geïnteresseerd bent in sporten, heeft Nieuw-Zeeland veel sportfaciliteiten. En als u iets nieuws wilt leren, heeft Nieuw-Zeeland veel onderwijsinstellingen. Kortom, er is voor elk wat wils in Nieuw-Zeeland. En u kunt dit fantastische land op elk moment van het jaar bezoeken.

Als u meer redenen nodig heeft om te gaan, zijn hier nog 10 meer….

– Het is een cultureel rijke plek – Nieuw-Zeeland is een cultureel rijke plaats. Het heeft een rijke geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Het is ook de thuisbasis van veel verschillende culturen en stammen. Je ziet deze diversiteit terug in de verschillende talen die de mensen spreken – Maori, Engels en vele Europese talen. Deze diversiteit is ook te zien in de verschillende keukens – u kunt er van alles eten, van Chinees tot Indiaas en van Italiaans tot Kiwi. U kunt ook veel verschillende festivals en feesten bezoeken. – Het is een uniek mooi land – Nieuw-Zeeland is een uniek mooi land. Het is niet alleen de natuurlijke schoonheid die het bijzonder maakt. Het is de unieke combinatie van natuur en door de mens gemaakte structuren die het bijzonder maakt. Zowel in de grote steden als in de kleine steden zijn prachtige tuinen en parken te zien. U kunt ook veel prachtig ontworpen gebouwen, bruggen en monumenten zien. U kunt ook naar enkele van de mooiste en meest afgelegen plaatsen ter wereld gaan – waar u de natuur in al haar glorie kunt zien. – Het is een veilige bestemming voor gezinnen – Nieuw-Zeeland is een veilige bestemming voor gezinnen. Op alle plaatsen in Nieuw-Zeeland kunt u met uw kinderen op ontdekkingstocht gaan en avontuurlijk bezig zijn. U kunt uw kinderen meenemen naar de tuinen en parken in de steden. U kunt ze ook meenemen naar de prachtige tuinen en parken in de kleine steden. U kunt ook met uw kinderen naar musea en andere bezienswaardigheden gaan. U kunt ze ook meenemen naar de verschillende sportevenementen en amusementsmogelijkheden in Nieuw-Zeeland.