10 redenen waarom u naar Australië op vakantie zou moeten gaan

Als je op jacht bent naar een nieuwe en exotische vakantieplek, kijk dan niet verder dan Australië. Dit eilandcontinent is gevuld met prachtige stranden, verbazingwekkende wilde dieren en nog veel meer. Bekijk deze 10 redenen waarom je op vakantie zou moeten gaan naar Australië! Of je nu je zinnen hebt gezet op de hete hoofdsteden Sydney en Melbourne, of de meer ontspannen sfeer van Adelaide of Perth verkiest, Australië voldoet aan alle eisen als je op zoek bent naar een nieuwe reisbestemming die anders is dan alle andere. Hier zijn enkele goede redenen waarom je naar Australië op vakantie zou moeten gaan!

Australië is een multicultureel paradijs.

Hoewel de meerderheid van de Australiërs van Engels-Keltische afkomst is, is er een aanzienlijke Aboriginal en Torres Strait Islander bevolking (2%), evenals kleinere Aziatische en Aziatisch-Australische gemeenschappen. Tijdens je reis door Australië zul je vele talen horen spreken en veel verschillende culturen vertegenwoordigd zien. Of je nu op zoek bent naar een thuis na een lange tijd in het buitenland, of gewoon een nieuwe cultuur wilt ervaren en wilt proeven van verschillende manieren van leven, Australië is de plek waar je moet zijn. Als je niet zeker weet waar je heen wilt terwijl je daar bent, kun je overwegen een reis te plannen naar een van de vele festivals die het hele jaar door in Australië plaatsvinden! Informatie hierover vind je op de website van Tourism Australia.

Je kunt het Great Barrier Reef verkennen …

Het Great Barrier Reef is een must-see attractie als je op vakantie bent in Australië, vooral als je in de warmere maanden van het jaar komt. En terwijl je het Great Barrier Reef verkent, moet je uitkijken naar een aantal verschillende soorten prachtig zeeleven, waaronder walvissen, schildpadden en allerlei kleurrijke vissen. Deze verbazingwekkende rifformatie strekt zich uit over 2.000 km, dus je kunt niet alles in één dag (of zelfs maar in één week) zien. Het Groot Barrièrerif is een van de meest diverse en spectaculaire onderwaterecosystemen ter wereld. Gelukkig is het ook beschermd als UNESCO-werelderfgoed, wat betekent dat het nog jaren bewaard en beschermd zal blijven.

Walvissen kijken in Australië is geweldig.

Hoewel het waar is dat je op veel verschillende continenten walvissen kunt zien, is de ervaring om deze wezens in hun natuurlijke omgeving te zien tijdens een bezoek aan Australië echt uniek. De beste tijden om vanaf de kust van Australië walvissen te spotten zijn van juni tot augustus en van oktober tot november. De meest voorkomende walvissen in Australië zijn bultruggen, zuidkapers en blauwe vinvissen, maar je kunt ook dwergvinvissen, orka’s en vinvissen zien. De beste plaatsen om naar walvissen te kijken in Australië zijn Sydney, Hervey Bay en de Gold Coast. Walvistochten zijn vooral in deze gebieden populair, maar ook in andere steden en dorpen langs de Australische kust, zoals Toowoomba en Rockhampton.

Er zijn tal van unieke en authentieke voedingsmiddelen

Een van de beste dingen aan een bezoek aan een nieuwe plaats is het proberen van nieuw eten, en er zijn zoveel verschillende en heerlijke gerechten in Australië. Je kunt een vleespastei bestellen in Tasmanië en een vleespastei in New South Wales, maar ze zijn totaal verschillend! De beste plaatsen om deze unieke en authentieke gerechten te vinden zijn Sydney’s Chinatown, Melbourne’s Little Italy of Adelaide’s Central Markets. Behalve de traditionele Australische gerechten uitproberen, kun je ook enkele van de vele geweldige restaurants in Australië bezoeken die worden gerund door beroemde chef-koks, zoals Neil Perry (die restaurants heeft in Sydney, Melbourne en Brisbane), of Curtis Stone (die restaurants heeft in Sydney, Melbourne, Perth en Hong Kong).

U kunt gaan wandelen en nieuwe paden ontdekken.

Als je in de warmere maanden van het jaar komt, kun je gaan wandelen en nieuwe paden ontdekken. Wandelen is een geweldige manier om de schoonheid van de Australische natuur te ervaren, en veel van de paden zijn gemakkelijk toegankelijk, waardoor ze geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. De beste wandelroutes in Australië zijn de Kokoda Track, de Larapinta Trail of de Snowy Mountains. Houd er wel rekening mee dat de wandelseizoenen in Australië anders zijn dan in Noord-Amerika. Terwijl wandelen in de zomer geweldig is, kun je ook in de wintermaanden gaan om unieke bezienswaardigheden te zien, zoals bloemen die bloeien en watervallen die bevriezen. Een van de beste winterwandelingen is de Sky Walk, een wandelpad op de top van Mount Feathertop dat het hele jaar open blijft.

Of ga naar Coober Pedy om ondergrondse huizen te bekijken.

U kunt ook naar Coober Pedy gaan om ondergrondse huizen te bekijken. Deze stad is beroemd om zijn “dugouts”, huizen die ondergronds zijn gebouwd om koel te blijven in de hete, droge zomers. Tijdens uw bezoek aan Coober Pedy kunt u ook aan spelunking doen, oftewel speleologie, in het ondergrondse mijngebied. Een bezoek aan Coober Pedy is een geweldige manier om meer te leren over de mijnbouwgeschiedenis van het gebied en te zien hoe de plaatselijke bevolking leeft. U kunt ook een bezoek brengen aan de Great Wall of Limestone, een gigantische muur gebouwd van kalksteen dat in het gebied wordt gevonden. Andere leuke dingen om te doen in Coober Pedy zijn een rondleiding door de opaalmijnen of een bezoek aan Breakaways Wildlife Park, waar veel verschillende soorten Australisch wild leven, waaronder koala’s en kangoeroes.

En nog veel meer!

Dit zijn slechts enkele van de vele dingen die je kunt doen tijdens een bezoek aan Australië. Er zijn zoveel ongelooflijke plaatsen om te bezoeken en dingen om te doen, waaronder speleologie in de Blue Mountains, snorkelen in het Great Barrier Reef, een bezoek aan de Great Wall of Limestone, het verkennen van het Northern Territory, en een bezoek aan het Sydney Opera House. Welke tijd van het jaar je ook besluit om Australië te bezoeken, je zult zeker een geweldige tijd hebben met het verkennen van de unieke en prachtige landschappen, het proberen van uniek eten en het ontmoeten van de vriendelijke bevolking. Het is een vakantie die je zeker niet snel zult vergeten.